Партизан напада Банвитову тврђаву

Агенције
Партизан напада Банвитову тврђаву

Београд - Кошаркаше Партизана очекује тешко гостовање у седмом колу Еврокупа, јер иду на ноге Банвиту.

Сусрет се игра вечерас од 18 часова, а београдском тиму не иде на руку чињеница да су Турци као домаћини непоражени у досадашњем току сезоне, а од јануара ове године претрпјели су пораз само од Галатасараја у домаћем шампионату.

- Банвит је квалитетан противник. Атипична је екипа за то подручје, која се годинама држи свог система и рада. Имају нашег тренера Зорана Лукића, који је наставио са таквим начином рада. Већ неколико сезона имају у екипи исте странце, што говори о каквим се личностима ради - рекао је тренер Партизана Душко Вујошевић.

"Црно бијели" су у шест мечева остварили пет пораза и једну побједу, док њихов ривал дијели прво мјесто са Лијетувос Ритасом са пет побједа и једним неуспјехом.

- У Београду су показали да поседују квалитет. Идемо да пружимо максимум и то је наш једини императив. У фази смо подизања форме, имамо још слабости у игри, али радимо на томе. Банвит је апсолутни фаворит, али то нас неће блокирати него обавезати да дамо најбоље од себе - закључио је Вујошевић.

Поводом напете ситуације због убиства навијача Марка Ивковића у Истанбулу огласио се и тренер домаће екипе Зоран Лукић.

- Овде у Бандирми је сасвим другачије него у Истанбулу. Мали смо град и не очекујем било какве проблеме. У сваком случају, попричаћемо са менаџментом клуба, али мислим да утакмица са Партизаном није меч високог ризика. Познајем навијаче Банвита и они имају сасвим другачији однос према спорту и ривалима па не сме и неће бити никаквих проблема - рекао је Лукић.

У преостала два меча седмог кола групе Е састају се Красни октобар - Хапоел Јерусалим и Лијетувос Ритас - Асесофт.

Отишао Шалић

Центар Партизана Ђоко Шалић напустио је клуб са којим је споразумно раскинуо уговор. Он је прошле године стигао у Хумску као потенцијални насљедник Николе Пековића, али 19-годишњи Сокочанин није успио да се наметне код Душка Вујошевића. Добијао је минималну минутажу у тренуцима када је Вујошевић одмарао прве центре Николу Милутинова и Ђорђа Гагића, а ове сезоне је у просјеку играо 4,3 минута по мечу уз мање од поена и скока по утакмици у АБА лиги.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана