Партизан без одбране јури бод

Агенције
Партизан без одбране јури бод

Алкмар - Са само петорицом дефанзиваца и жељом да остваре позитиван резултат фудбалери Партизана вечерас гостују Аз Алкмару у оквиру петог кола Лиге Европе.

Чак и у случају пораза, "црно-бијели" ће имати шансу да у посљедњем колу тријумфом против Аугзбурга изборе пролаз и презиме у Европи, али би много лакша ситуација била када би вечерас извукли барем бод. До њега ће морати да дођу без дефанзиваца Фабрисија, Грегора Балажица, Милоша Остојића и везног фудбалера Алена Стевановића, па ће Љубинко Друловић морати да направи неколико принудних измјена, а Иван Бандаловски мораће на мјесто штопера.

- Играм фудбал годинама уназад, што у клубовима, што у репрезентацији и ништа ми није тешко. Са Лазаром Ћирковићем се добро слажем, он је добар момак, квалитетан, знате да су га већ тражили многи клубови. Биће тешка утакмица, у Холандији је увек тако, играју квалитетан фудбал, имају добру школу. Али, ми смо Партизан, увек идемо на победу - рекао је Бандаловски.

Велики плус је повратак у тим најбољег играча Андрије Живковића, који је против Пазараца показао да је повреда прошлост. Он ће сигурно заузети мјесто уз десну аут линију и покушати да понови партију из првог меча ова два клуба, у којем су "црно-бијели" славили са 3:2. Живковић је тада постигао један, а Абубакар Оумару два гола, па
би њих двојица поново требало да буду највећа опасност по гол Холанђана. Друловић још није одлучио да ли ће поред Оумаруа у врху напада бити Валери Божинов или Иван Шапоњић, а постоји могућност да ће Камерунац бити усамљен пред голом ривала.

- Пробали смо неколико варијанти и све је отворено. Важно је да су се од повреда дефинитивно опоравили Дарко Брашанац и Живковић, а верујем да ће и остали момци бити на висини задатка да бисмо у Холандији остварили позитиван резултат - рекао је Друловић.

Група Л

Парови: АЗ Алкмар - Партизан (19), Аугзбург - Билбао (19)

1. Билбао   4        3        0        1        11:4   9

2. Аугзбург         4        2        0        2        7:7     6

3. Партизан         4        2        0        2        7:10   6

4. Аз Алкмар      4        1        0        3        5:9     3

Остали парови

Динамо Ми. - Плзењ, Рубин - Сион, Краснодар - Борусија Д. (17 часова), Лацио - Дњипро, Розенборг - Сент Етјен, Локомотива - Спортинг, Бешикташ - Скендербег, Базел - Фјорентина, Белененшеш - Лех, Монако - Андерлехт, Карабаг - Тотенхем, Шалке - АПОЕЛ, Спарта Праг - Астерас (19 часова), Легија - Мидтјиланд, Клуб Бриж - Наполи, ПАОК - Габала, Брага - Либерец, Марсељ - Гронинген, Молде - Фенербахче, Селтик - Ајакс, Виљареал - Рапид Беч, Ливерпул - Бордо (21.05 часова).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана