Парада спорта и хуманисти

Василије Радосавац
Парада спорта и хуманисти

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел савладали су београдску Црвену звезду резултатом 30:29 (14:13) на хуманитарној утакмици у дворани "Борик".

Више од 1.500 људи посјетило је бањалучки храм спорта, а још 400 њих купило је карту, тако да су укупно скупили 5.700 КМ за лијечење тешко обољелих Бањалучанина Далибора Јокића и седмомјесечног Ненада Јокића из Братунца.

- Драго ми је да смо могли да помогнемо у овом тешком тренутку Далибору и малом Ненаду за неопходна средства за лијечење. Хвала овој дивној публици што се одазвала и дошла у великом броју. Показали су да имају велико срце и одао би им признање. Утакмица као утакмица је хуманитарног карактера и резултат је био у другом плану, али ето ми смо имали више среће, па смо на крају побиједили - рекао је рукометаш Борца Никола Тешић.

Руководство Црвене звезде одазвало се акцији зато што је Далибор њихов велики навијач и док се није разболио практично је чешће био у Београду него у Бањалуци, пошто је врло често бодрио вољени клуб, без обзира на то у којем спорту наступали.

- Пре утакмице сам био код Далибора у посети. Желим му да што пре оздрави и да поново долази на наше утакмице - рекао је капитен Црвене звезде Владимир Цупара.

Сам меч обиловао је атрактивним потезима са обје стране, а најефикаснији играч на терену био је Милан Ђукић из Борца, који је постигао десет голова, док се код Црвене звезде највише истакао Виктор Матичић са седам погодака. У предигри јуниори Борца били су бољи од вршњака из Црвене звезде - 27:20.

Шарић

Један од најбољих голмана свијета Данијел Шарић још једном је показао да је човјек великог срца. Голман Барселоне није могао да присуствује мечу, али је купио 100 улазница и на тај начин помогао Далибору и Ненаду Јокићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана