Освјежени Орлови крећу у WABA лигу

Милан Зубовић
Освјежени Орлови крећу у WABA лигу

БАЊАЛУКА - Са доста измијењеним саставом у односу на прошлу сезону екипа Орлова креће у четврту авантуру WABA лиге.

Став управе је да шанса буде пружена домаћим играчицама које су већ добијале минуте на утакмицама регионалног такмичења. Оне ће сада имати сасвим нову улогу јер ће бити те које ће на себе преузети одговорност, пошто су старије играчице напустиле екипу током љета. На клупи је остала Драгана Свитлица којој ће ово такође бити четврта сезона да води тим у регионалном такмичењу у којем је прошле сезоне остварила историјски успјех освајањем трећег мјеста.

- То нам ствара обавезу да и ове будемо на високом нивоу. Жеља нам је да побиједимо сваку утакмицу, а колико ће нам се жеља испунити, видјећемо. Уједно, желимо да напредујемо кроз мечеве, да наставимо процес који смо започели овог љета. Направили смо рестарт, освјежили екипу и сада желимо да играчице напредују, уче и развијају се - казала је Свитлица.

WABA лига подијељена је у двије групе, а Орлови се налазе у групи Б заједно са Цељем, Војводином 021, Лавовима из Брчког и Никшићем. У другој групи су Будућност, Дуга, Монтана, Бановићи и Загреб. У њој је требало да игра и сарајевски Плеј оф који је одустао од такмичења прошлог мјесеца. Сарајке су слично урадиле и 2018. године, када су одустале уочи другог кола. Свитлица је нагласила да је задовољна одрађеним послом током љета.

- Дјевојке су јако добро тренирале и побољшавале своју игру, како индивидуалну, тако и тимску, а све то у јако кратком периоду, што ме посебно радује. Имамо још простора за напредак. У појединим контролним утакмицама видјело се да имају квалитета, али да им недостаје искуства, што је и нормално јер до сада нису имале значајније улоге у тиму. Битно је да подижу самопоуздање које ће бити на још вишем нивоу након јаких утакмица - изјавила је Свитлица.

Екипу ће на терену предводити искусна Марина Ристић. Уз њу ту су још Горана Кондић, Тијана Шипка, Сања Радуловић, Данијела Митровић, Јелена Тадић, Хана и Јана Предојевић, Соња Девура, Марија Вулић, Анастасија Марин, Марија Дамјановић и Маја Ђурић као и Свитлица која ће поново имати двоструку улогу.

- Марина је ту једина искусна, доноси стабилност у екипи коју води на паркету и помаже осталим цурама да стасају. Горани је ово друга сезона и очекујем да се издигне и буде још боља као што очекујем и од осталих дјевојака - нагласила је Свитлица.

Никшић непознаница

Орлове данас од 16.30 часова очекује гостовање у Никшићу код истоимене екипе која ће дебитовати у WABA лиги.

- Никшић нам је тотална непознаница. Ради се о дебитанту који је много промијенио тим у односу на прошлу сезону, а има и новог тренера. Одиграли су неколико контролних утакмица са којих знамо само резултат јер нису снимане па немамо увид у то како играју - истакла је Свитлица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана