Ослабљени Борац м:тел дочекује добојску Слогу

Душан Репија
Ослабљени Борац м:тел дочекује добојску Слогу

Бањалука - Други дерби у само пет дана одиграће рукометаши Борца м:тел, који послије побједе против Босне вечерас дочекују Слогу (18 часова).

Уз мечеве против Извиђача претходне године у рукомету БиХ обиљежили су дуели "црвено-плавих" са ова два клуба, без обзира на то што они више нису ни сјенка оних који су не тако давно освајали шампионске титуле, а када је Босна у питању, играли и у групној фази Лиге шампиона. Меч у "Борику" је врло важан за обје екипе, а посебно за домаће, који имају више амбиције.

- Понављао сам играчима још од меча у Сарајеву да морамо бити максимално озбиљни и борбени. Уписали смо двије побједе заредом, али ако не савладамо Слогу, просућемо све у воду. Знамо да наш ривал има неколико квалитетних играча, али вјерујем да можемо наставити континуитет добрих игара. Надам се да ће и публика препознати важност меча и да ће доћи у већем броју него што је био случај до сада - рекао је тренер Бањалучана Ратко Ђурковић.

Тек што су се опоравили Срђан Мијатовић и Марко Ћеранић, повреде су доживјели Данијел Вукићевић и Душко Херцеговац, који ће пропустити овај меч. Из тог угла, на руку Борцу иде пауза у првенству све до 5. и 6. новембра, до када ће се опоравити двојица бекова.

- Нисмо се превише обазирали на квалитет Слоге, више смо настојали да поправимо одређене елементе у нашој игри и мислим да смо на правом путу - рекао је голман Дамир Ефендић, који је у посљедњих неколико кола показао да је у правој форми.

За разлику од Ђурковића, Игор Пијетловић на клупи Слоге нема проблема са повредама.

- Идемо у Бањалуку да се представимо у што бољем свјетлу и да покушамо да побиједимо. Гледали смо неколико утакмица Борца. То је квалитетна екипа, али наш циљ је да одиграмо што боље. Мало смо психички пали након пораза од Вогошће, за који смо сами криви и покушаћемо да исправимо пропусте у игри - рекао је Пијетловић.

Други српски дерби у седмом колу одиграће Херцеговина и Дервента, док ће Приједор покушати да се супротстави лидеру Вогошћи.

Парови

Остали парови ове рунде: Челик - Криваја (17 часова), Борац - Слога (18), Херцеговина - Дервента (18), Вогошћа - Приједор (19), Маглај - Босна (19), Зрињски - Горажде (20).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана