»Орлови« у Бањалуци као код куће

nezavisne.com., фото А. Чaвић
»Орлови« у Бањалуци као код куће

Знамо какви сте домаћини и зато смо изабрали Бањалуку за посљедњу провјеру пред Европско првенство у Француској. Не сумњам да ћемо имати велику подршку, казао је данас селектор кошаркаша Србије и некадашњи ас Александар - Саша Ђорђевић.

"Орлови" су у град на Врбасу допутовали данас, гдје их у суботу у Спортској дворани "Борик" од 18 часова чека меч са Словенијом.

Експедицију Србије, која је заједно са Словенцима стигла из "дежеле", испред хотела "Босна" дочекало је стотинак грађана и навијача још једном показавши како велико интересовање влада за њихов долазак.

Мирослав Радуљица и Богдан Богдановић посебно су били занимљиви оним најмлађима навијачима па су аутограми и заједничке фотографије били неизбјежни. Они мало искуснији окупирали су Ђорђевића.

У Бањалуци већ данима влада права кошаркашка грозница због доласка "орлова", које од 5. септембра чекају наступи на "Еуробаскету". Органзиатор утакмице, Кошаркашки савез Републике Српске, проширио је капацитет дворане "Борик" на 4.300 мјеста, али све улазнице су одмах по пуштању у продају биле разграбљене.

"Част нам је да будемо домаћини оваквог спортског спектакла и зато смо мјесец дана радили да све буде спремно. Вјерујем да ћемо сви уживати у овом спортском празнику и да ћемо, када будемо испратили Србију, то бити тим који ће освојити медаљу на Европском првенству", казао је Борис Спасојевић, предсједник КС РС.

Репрезентативци Србије и Словеније у петак вече су имали затворене тренинге, а и на дан утакмице је на програму био још један.

Након меча у Бањалуци Ђорђевић ће саопштити коначан списак од 12 играча који ће путовати на први дио "Еуробаскета", утакмице у групи које ће бити одигране у Берлину. Осим Србије у Групи Б су још Њемачка, Шпанија, Турска, Италија и Исланд, а прву утакмицу играју са Шпанијом 5. септембра.

"Ми смо свима конкуренти, а циљ на ЕП нам је финале и пласман на Олимпијске игре у Рију наредне године. Не бежимо од тога да идемо на највеће циљеве. Србија још није била на ОИ као самостална земља. Не видим како другачије да размишљам него да идемо на злато, а сад да ли ћемо га освојити, то не знам, нисам добар прогнозер", казао је Ђорђевић и додао да до ЕП има још посла што се тиче екипе:

"Доста детаља морамо да поправимо. Милош Теодосић, Зоран Ерцег и Драган Милосављевић су пропустили дио припрема, Богдан Богдановић има проблема са леђима, али иде набоље."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана