Орлови спремни за нови почетак

Агенције
Орлови спремни за нови почетак

Стара Пазова - Репрезентација Србије јуче је окупљањем у Старој Пазови кренула у нови, ко зна који по реду, почетак. Нови селектор "орлова" Славољуб Муслин покушаће да исправи грешке претходника и одведе национални тим на велико такмичење послије осам година паузе.

До почетка квалификација за Мундијал у Русији 2018. године остала су још четири мјесеца, што би требало да буде довољно времена за уигравање. Искусни стручњак имаће већ сутра у Ужицу против Кипра (17 часова) прилику да види чиме располаже. Траку око руке и даље ће носити Бранислав Ивановић, који је свјестан важности пријатељских провјера против Кипра, затим Израела (31. мај, Нови Сад) и Русије (5. јун, Монте Карло).

- Очекују нас јако важне утакмице, јер би требало да се уиграмо, прихватимо захтеве селектора и спремно дочекамо квалификације за Светско првенство. Сви желимо исто и учинићемо све да дођемо до циља - рекао је Ивановић.

Баш као и Муслин, фудбалер Челзија истиче да је неопходно јединство, јер само тако може да буде обезбијеђен пласман на Мундијал.

- Само тако можемо до циља, да сви дишемо као један. Избор градова домаћина пријатељских утакмица је добар, радује ме да играмо у унутрашњости. Да Србија буде уз нас у сриједу у Ужицу, а онда у Новом Саду - поручио је Ивановић.

Његов саиграч из Челзија Немања Матић захвалио је бившем селектору Радовану Ћурчићу и вјерује у боље дане "орлова".

- Надам се да ћемо успети да исправимо неке ствари из прошлости, да ћемо ићи само напред и да ћемо успети да се пласирамо на Светско првенство. Биће тешко, ривали нису наивни, али нису ни бољи од нас - рекао је Матић.

Репрезентативци су синоћ одрадили први тренинг, а данас ће се преселити у Ужице.

Отказали Фејса и Гудељ

Идеја Славољуба Муслина је да у пријатељским мечевима на дјелу види што више играча, зато је и позвао 33 фудбалера за три предстојећа меча. Ипак, у овој репрезентативној акцији неће моћи да рачуна на Љубомира Фејсу и Немању Гудеља, који су због повреда отказали долазак на окупљање.

Ђоровић у стручном штабу

Посљедњи члан стручног штаба Славољуба Муслина је бивши репрезентативац Горан Ђоровић. Он ће уз Младена Крстајића бити од велике помоћи селектору, поготово за рад са дефанзивцима, док је тренер голмана Радиша Илић. Уз Муслина је и његов стандардни помоћник Бјелорус Сергеј Гуренко, док ће српске фудбалере широм свијета пратити Зоран Филиповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана