Орлови слијећу у Бањалуку 16. јуна

Милан Зубовић
Орлови слијећу у Бањалуку 16. јуна

Бањалука - Фудбалска репрезентација Републике Српске требало би да угости селекцију Србије на Градском стадиону у Бањалуци, а пријатељски сусрет би се играо 16. јуна.

Наводно, Фудбалски савез Србије одбио је понуду Пољске и примамљиву цијену да одиграју меч пошто жели да се састане са Српском. Утакмица би се играла у дневном термину, а "орлови" би у град на Врбасу стигли дан раније након квалификационе утакмице у гостима против Данске која је на распореду 13. јуна. Србија би требало да дође у скоро пуном саставу, а изостали би само Лазар Марковић и Александар Митровић који имају обавезе у својим клубовима. Репрезентативци Србије одрадили би отворени тренинг на којем би се дружили са навијачима.

- С обзиром на то да смо раније добили допуштење Извршног одбора Фудбалског савеза БиХ да репрезентација Српске може играти пријатељске утакмице сада то интензивирамо и очекујемо сусрет са Србијом. Имао сам консултације са представницима ФСС који ће се такође активније укључити у реализацију ове приче - изјавио је предсједник ФСРС Миле Ковачевић.

Осим утакмице сениорске екипе на терен би ускоро могла и омладинска селекција (У23). На адресу ФС РС стигао је позив грчког прволигаша Астерс Триполиса који жели да угости селекцију РС 26. марта. На овај позив највјероватније ће се позитивно одговорити и то би била четврта пријатељска утакмица У23 екипе која је већ гостовала у Грчког Шкоди Ксантија и побиједила са 1:0. Осим тог меча, Српска је била гост Удинезеа (1:1) и Телеоптика (побједа 2:1).

Селектор и утакмице

За селектора Републике Српске изабран је помоћни тренер дортмундске Борусије Жељко Бувач. Селекција Српске први сусрет одиграла је 1992. године и ремизирала 1:1 против тадашње Републике Српске Крајине. Посљедњи сусрет сениори Српске одиграли су 2001. године против Радника у Бијељини када је такође било 1:1. До сада одиграли су укупно 15 утакмица у којима је уписано девет побједа, четири ремија и два пораза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана