Орлови први пут у Борику

Г.С.
Орлови први пут у Борику

Бањалука - Послије три године кошаркашка репрезентација Србије гостоваће у Републици Српској, а овај пут ће у Бањалуци имати генералну провјеру за Европско првенство које почиње 5. септембра.

Посљедњи пут "орлови" су играли у Лакташима 29. јула 2012. године против Украјине у склопу припрема за квалификације за Европско првенство 2013. године у Словенији. Ријетко су најбољи кошаркаши Југославије или Србије долазили у град на Врбасу, а прије поменуте утакмице са Украјинцима први и једини пут селекција Југославије била је гост крајишке љепотице прије четрдесетак година и то послије завршетка Олимпијских игара у Минхену 1972. године, када су у Бањалуци боравили два дана на припремама.

Цијена улазница још није одређена као и датум када ће бити пуштене у продају, али је сигурно да ће се капацитет дворане "Борик" са постојећих 2.460 мјеста за сједење на трибинама те 1.200 за стајање бити проширен јер већ постоји велико интересовање навијача који имају жељу да виде изабранике селектора Александра Ђорђевића. Управо је "Сале национале" био члан екипе "Група 7" која је 1999. године у "Борику" направила невиђени спектакл и одиграла хуманитарну утакмицу против Борац Нектара.

Тим који је прије три године играо у Лакташима знатно је измијењен, али ће публика у Бањалуци имати прилику да види Милоша Теодосића, Немању Бјелицу, Марка Кешеља, Немању Недовића и Владимира Штимца који су и тада наступили.

Договор

Гостовање репрезентације Србије договорено је прошлог новембра на Сајму спорта у Београду када су на основу специјалних и паралелних веза Србије и Републике Српске челници КСС и КС РС потписали сарадњу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана