Орлови почели припреме за премијеру у квалификацијама за Мундијал

Агенције
Орлови почели припреме за премијеру у квалификацијама за Мундијал

Стара Пазова - Фудбалери Србије јуче су почели припреме за први меч у оквиру квалификација за Свјетско првенство у Русији 2018. године и обећали да ће 5. септембра на терен стадиона "Рајко Митић" против Републике Ирске истрчати нека нова Србија.

Пуни самопоуздања и жеље да коначно развеселе навијаче и сами себи докажу да вриједе јуче су у Стару Пазову један за другим долазили момци на које рачуна Славољуб Муслин. Сваки почетак је врло важан и може да одлучи даљи ток квалификација, а искусни стручњак се нада да "орлови" неће поновити грешке из претходних циклуса и да ће и у званичним мечевима наставити са добрим резултатима из три припремна на којима се упознао са карактеристикама играча.

- Све су важне утакмице, а ова је најбитнија у овом моменту. Играчи су показали да имају велику жељу да играју за државни грб, да се боре и буду на свом нивоу. Добро смо анализирали Ирце, знамо их, на нама је да добро спремимо меч. Без публике не можемо ништа, када видимо какву подршку има Црвена звезда, али и ривали из наше групе, верујем да ћемо тако и ми. Неопходна нам је подршка са трибина - рекао је Муслин.

Проблем селектору могла би представљати чињеница да немали број играча има минималну или никакву минутажу у својим клубовима на почетку сезоне.

- Не можемо сада да кукамо и не можемо да размишљамо о томе. Оних 11 играча који изађу на терен морају дати максимум и покушати да направе добар резултат како бисмо ове квалификације кренули на добар начин, а не да одмах себе избацимо - рекао је капитен Бранислав Ивановић.

Дефанзивац Челзија зна и рецепт за побједу.

- Еуфорија је добра, прија нам овај амбијент, али треба да будемо опрезни. Мислим да у овом тренутку морамо бити концентрисани 100 одсто и не дозволити да испаднемо из ритма које нам је потребан за почетак квалификација - рекао је Ивановић.

Осим Србије, у групи Д још су Аустрија, Молдавија, Велс и Грузија.

Матић и Коларов

Због зарађених суспензија на мечу против Албаније, уводне утакмице пропустиће Немања Матић и Александар Коларов.

- Матић је дошао, док ће Коларов бити са нама од четвртка. Пеп Гвардиола га није пустио раније - рекао је Муслин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана