Орлови остали и без Кузмића

Агенције
Орлови остали и без Кузмића

Београд - Центар NBA лигаша Голден Стејт Вориорса, Добојлија Огњен Кузмић (213, 23), највероватније неће моћи да игра на Мундобаскету због напрснућа поткољеничне кости, а у великим проблемима је и нова нада српске кошарке Немања Дангубић.

Селектор "орлова" Александар Ђорђевић појаснио је са каквим су се проблемима сусрела ова два играча.

- Кузмић има уздужно напрснуће бочне потколеничне кости. Дошао је на Копаоник да се свима представи, играчима пре свега. Криво ми је, јер је занимљив играч, било би добро да уз наше велике центре на терен пренесе енергију, снагу, висину -  рекао је, између осталог, Ђорђевић за "Спортски журнал", додавши да је у овом тренутку одговор на питање може ли Кузмић да се опорави до почетка Светског првенства - "скоро 100 одсто не".

Када је о Дангубићу ријеч, селектор сматра да су мале шансе да ће заиграти на првенству свијета.

- Дангубић има проблем са коленом. Само је први дан тренирао и колено је почело да му отиче. Све услед напора и лета које је провео тако како је провео. Штета. И за њега и за мене. Волео бих да сам га видео на терену. Међутим, он је момак који зна и осећа шта значи овај дрес. Његова будућност се зна где је и шта је - рекао је, између осталог, Ђорђевић.

На Мундобаскету у Шпанији Србија ће у оквиру групе А играти са Египтом (30. августа), Француском (31. августа), Ираном (1. септембра), Бразилом (3. септембра) и домаћином Шпанијом (4. септембра).

"Орлове" 27. јула чека прва утакмица, и то у Крагујевцу против Б репрезентације Србије.

Накнадни позиви

Ђорђевић је због новонастале ситуације поменуо и да постоји могућност неких накнадних позива.

- Видећемо. Анализирамо, од среде увече смо почели да размишљамо о томе, јер је и Крстић још увек у посебном програму док не уђе у неки ритам. Мислим да ће он у следећих седам до десет дана бити у пуном тренажном процесу, ако не и раније. Радуљица полако улази у физичку форму која му је потребна да игра нашу кошарку. Мора да буде атлетски још спремнији и он то зна - истакао је Ђорђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана