Орлови остали без тренера Александре Мушић: Одлазим због неспоразума

Милан Зубовић
Орлови остали без тренера Александре Мушић: Одлазим због неспоразума

Бањалука - Сасвим неочекивано Александра Мушић напустила је Орлове послије три године сарадње. Прослављена бањалучка кошаркашица била је први тренер екипе од јануара ове године када је наслиједила Славишу Ожеговића који је отишао у Кину, али су се неке ствари промијениле његовим повратком.

Орлови су и са Мушићевом наставили да биљеже сјајне резултате па скоро ником није било јасно зашто се одлучила на овакав потез у самој завршници првенства. Екипа је ове сезоне уписала два пораза, оба од Бановића, по један у првенству и финалу Купа БиХ, док је освојила Куп Републике Српске.

- Поднијела сам оставку након побједе над Жељезничаром због неких несугласица са управом односно дешавањима без мог знања као тренера. Успјех је остварен, други смо у лигашком дијелу такмичења и финалисти Купа БиХ па многима није јасно што сам отишла када биљежимо само побједе. Увијек сам била професионалац па сам тражила да се тако понашају према мени. Не знам који су ми даљи кораци у каријери, сада иде рестарт па ћу о свему добро да размислим - изјавила је Мушићева.

Секретар клуба Боривој Свитлица није хтио много да коментарише одлазак Мушићеве са клупе.

- Александра је знала да се Ожеговић враћа док није знала ништа у вези са појачањима баш као ни ја, јер је то предсједник клуба завршио. Не бих више полемисао на ту тему - рекао је Свитлица.

Четири кола прије краја Лиге БиХ Орлови држе друго мјесто на табели и са те позиције кренуће у плеј-оф. Меч финала показао је да би екипа из Бањалуке могла да направи изненађење у првенству уз адекватна појачања па су у клуб стигле Вида Емеше из Бора и Тамара Рајић из Партизана.

- Потрудићемо да изненадимо Бановиће и дођемо до титуле. Одлично смо одиграли досадашњи дио сезоне и послије финала са Бановићима многи су нам рекли да би са адекватним појачањима на центарској позицији могли чак до титуле. Због тога смо довели Емешову и Рајићеву које стижу у недјељу док ће Ожеговић почети да ради са екипом у понедјељак или уторак - рекао је Свитлица.

Ко ће водити екипу до повратка Ожеговића још није познато и то ће бити одлучено данас до сусрета са екипом из Тузле.

- Двије наредне утакмице играћемо без тренера, али то нам не значи ништа посебно јер и да изгубимо све утакмице до краја бићемо други на табели и са тог мјеста кренути у плеј-оф. До краја лигашког дијела поједине играчице санираће повреде па ћемо покушати да дођемо до изненађења - истакао је Свитлица.

Утакмица

Орлови ће вечерас од 18 часова угостити Јединство док се у осталим мечевима 18. кола Лиге БиХ састају: Челик - Леотар 03 (19 часова), Слобода - Рудар Спорт (18), Брчанка - Млади Крајишник (четвртак, 18). Плеј-оф - Бановићи (играно синоћ).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана