Ђоковић: Извињавам се навијачима, тијело ми је отказало

Танјуг
Ђоковић: Извињавам се навијачима, тијело ми је отказало

ТОКИО - Извињавам се свим навијачима у Србији које сам разочарао, који су очекивали од мене медаљу.

И ја сам, али тело ми је једноставно отказало, изјавио је најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић, након што је остао без медаље на Олимпијским играма у Токију.

Ђоковић је прво у мечу за бронзу поражен од Шпанца Пабла Карења Бусте, а потом је због повреде предао меч за треће мјесто у миксу са Нином Стојановић.

“Жао ми је и због Нине што нисмо изашли на терен, али једноставно, отказало ми је потпуно тело, играо сам под лековима, ненормналним боловима и исцпљеношћу. Није једна повреда у у питању, него него више и надам се да ме то неће спречити да учествујем на УС опену, који је следеци велики циљ”, рекао је Ђоковић новинарима у Токију.

“Не кајем се, ни што сам дошао, ни што сам дао све од себе, кад си на Олимпијади и представљаш своју земљу нормална је ствар да даш све што ти је остало у 'резерви' и покушаш да донесеш бар једну медаљу”, додао је свјетски број 1.

“Нажалост, трећи пут губим полуфинале, моје четврте ОИ, само сам једном дошао до бронзе, за моје стандарде, жеље и очекивања није идеалан резултат. Срце ми је на месту јер знам да сам дао све од себе, волим да играм за своју земљу, али то је спорт, нажалост, резултат није био на мојој страни, идемо даље”.

На питање да ли су наредне Олимпијске игре у Паризу, за три године, далеко или близу, Ðоковић је рекао:

“Три године, није далеко, али донекле и јесте, немам више од 25 година, али опет не видим ни крај каријере, да ми је јасно да ћу да одиграм јос годину-две и то је то. Олимпијске игре АТП куп, Дејвис куп, грен слемови, то ме највише инспирише да наставим. Играње за Србију је привилегија и част и желим да играм у Паризу и даље, надам се неком бољем исходу, ако будем тамо, да освојим барем једну медаљу”, истакао је видно емотивно “скрхани” Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана