ОКИ Бањалука између првенства и међународних изазова: Пао градски ривал, за Европу потребна помоћ

Д.К.
ОКИ Бањалука између првенства и међународних изазова: Пао градски ривал, за Европу потребна помоћ

БАЊАЛУКА - У првенственом градском дербију у сједећој одбојци ОКИ Бањалука савладао је ИОК Борац са 3:1 у сетовима. Након ове побједе изабраници Драшка Маџара су суверено на челу првенственог каравана.

Капитен побједничке екипе Драган Ђуран није крио задовољство након славља.

– И поред тешке двије седмице, изостанака са тренинга због болести и заиста лоше форме у којој смо тренутно, смогли смо снаге да одиграмо на тренутном максимуму. Иако је стомачни вирус “демолирао” екипу, жеља и воља за побједом била је пресудна – рекао је Ђуран.

Предсједник ОКИ Бањалука, клуба који идуће године славе 25 година постојања и рада, Новак Грбић са друге стране изразио је незадовољство због изостанка очекиване помоћи његовом клубу од стране надлежних институција.

– У наредном периоду чекају нас озбиљне припреме за наставак првенства, те за наступ у престижној Евролиги у италијанском Ферму, гдје ћемо снаге одмјерити са понајбољим екипама на континенту и гдје бранимо сребро освојено прошле године. Надамо се да ће неко да препозна наш рад и труд поготово из републичких институција, посебно министарство спорта, и олакшати нам одказак на Евролигу. Такође нам је познато да несебично помажу екипе које су њима симпатичне, а озбиљне екипе које раде и прве резултате у Европи и на домацем првенству, никако! Можда из разлога што смо ратни војни инвалиди, Одбрамбено – отаџинскиг рата, нама није познато, али ко води ресор спорта, добро је нама – истакао је Грбић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана