ОК Радник комплетирао редове: Османовић и Доњец адути за Лигу шампиона

Дејан Кондић
ОК Радник комплетирао редове: Османовић и Доњец адути за Лигу шампиона

БИЈЕЉИНА - Одбојкашки клуб Радник комплетирао је редове. Посљедње двије ласте које су стигле у шампионски састав су коректор Ади Османовић и техничар Максим Доњец.

Нову “дијагоналу” Бијељинаца чине играчи пристигли из иностранства. Османовић долази из Египта, а Доњецова претходна дестинација била је Словачка. Обојица су парафирали једногодишње уговоре. Тренер актуелног освајача трипле круне Владимир Милићевић у разговору за “Глас Српске” истиче да је задовољан урађеним у завршници прелазног рока.

- Након најбољег либера у БиХ Милана Митриновића, ангажман тандема Османовић - Доњец представља шлаг на торту у овом прелазном року. Мислим да су ова појачања пун погодак, Османовић је играо и у другој лиги Италије, па у Турској, Египту... Сигурно јак адут да пробамо поновити прошлогодишње резултате. Све смо их пратили, добро се распитали и сви ће имати времена и простора да се покажу до краја сезоне. Када она почне, видјећемо какав ће бити развој ситуације. Наш циљ је да будемо конкурентни за све трофеје у домаћим такмичењима, а што се тиче Европе, спремићемо се да се покажемо у најбољем могућем свјетлу - истакао је Милићевић.

Шеф струке Радника сматра да ће Европа бити посебан изазов за његове момке. Бијељинци, уколико освоје једно од прва два мјеста, настављају такмичење у Лиги шампиона, а ако заузму треће, односно посљедње мјесто у групи, у конкуренцији домаћина турнира Партизана и Олимпијакоса, селе се у ЦЕВ куп.

- Да имамо услове, пријавили бисмо се за домаћинство турнира, али немамо у Бијељини дворану која испуњава неопходне услове. Имали смо ту несрећу да нас западну Партизан и Олимпијакос. Грци имају стварно јаку екипу, а “црно-бијели” као шампиони Србије неће себи дозволити луксуз да у нову сезону уђу слабији него у прошлој. Даћемо све од себе да фаворизованим ривалима помрсимо рачуне. Никоме не пријетимо, треба само да одиграмо максимално одговорно и растерећено - поручио је Милићевић.

Прозивка 21. августа

Тренер Бијељинаца прозивку је заказао за понедјељак, 21. август. Шампионат БиХ стартује 6. октобра. Мечеви Лиге шампиона на програму су 27. и 28. октобра. Радник би првог дана требало да игра против Партизана, а дан касније укрстиће копља са атинским Олимпијакосом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана