Одустали Фау и Ван дер Дуим

Милан Зубовић
Одустали Фау и Ван дер Дуим

Бањалука - Нијемац Бјорн Фау и Холанђанин Антал ван дер Дуим предали су мечеве другог кола на тениском челенџеру у Бањалуци због повреда.

Фау није ни изашао на мегдан земљаку Петеру Торебку због болова у врату, тако да је Торебко изборио четвртфинале у којем ће се састати са побједником сусрета Душан Лајовић - Иван Сергејев који је игран синоћ. Још један Нијемац, Стефан Монеке успио је да се пласира у треће коло елиминисавши Франка Шкугора из Хрватске који је у првом колу избацио Марка Ђоковића.

- Није било лако јер нисам био у ритму на почетку меча, а он је добро сервирао. Међутим, успио сам да се фокусирам и добијем први сет. У другом сам имао двије брејк шансе одмах на почетку које нисам искористио и тада је постало мало непријатно, мада сам и поред тога успио да се вратим и добијем меч. Ментално сам издржао притисак јер није лако играти против Шкугора - изјавио је Монеке.

Он ће у сљедећој рунди играти против Италијана Симонеа Вањоција, коме је меч предао Холанђанин Антал ван дер Дуим.

- Идући сусрет биће још тежи од овога, јер ми је противник Вањоци и желим да се одморим до сљедећег меча, који ће бити изузетно тежак - рекао је Монеке, који се у главни дио турнира пробио кроз квалификације.

Резултати

Виктор Ханеску - Хозе Чека Калво 6:3, 6:1

Симон Гројл - Матве Мидлекоп 6:4, 6:1

Стефан Монеке - Франко Шкугор 6:3, 6:4

Симоне Вањоци - Антал ван дер Дуим 6:2, предаја

Бјорн Фау - Петер Торебко (предаја Фауа)

Нови побједник

У другом колу одустао је и Блаж Кавчић, који није могао да издржи болове у леђима. Тако ће челенџер добити новог побједника пошто је Словенац бранио титулу од прошле године. У свом 11. издању трофеј у Бањалуци подићи ће 11. тенисер, односно 12. јер на првом турниру није одиграно финале због кише, а финалисти су подијелили титулу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана