Одржан “Термаг бајк маратон”

Срна
Одржан “Термаг бајк маратон”

ЈАХОРИНА - На Јахорини је први пут одржана бициклистичка трка “Термаг бајк маратон”, на којој се окупило око 130 такмичара, а побједници на 43 километра су Јована Црногорац и Ведад Карић.

Побједници бициклистичке трке на 25 километара су Дејан Гаврић и Милица Клачар која је истакла да је стаза захтјевна и тешка јер је јуче падала киша и отежала услове, али је упркос томе успјела да оствари резултат.

Директор маркетинга хотела “Термаг” Немања Вучетић рекао је новинарима да је бициклистичка трка такмичаре из четири земље, те је изразио задовољство одзивом учесника.

Он је напоменуо да су за данашњи догађај обезбијеђене све потребне мјере безбједности да би се спријечило ширење вируса корона.

“Циљ је промоција Јахорине као дестинације, а бициклистичка трке жТермаг бајк маратонж и наредна коју ћемо организовати крајем септембра - цестовна трка, имају за циљ да олимпијску љепотицу промовишу као жциклож дестинацију”, нагласио је Вучетић.

Вучетић је нагласио да Јахорина има потенцијала за љетни туризам и пружа лијепе стазе како за планински маратон тако и за цестовни бициклизам, гдје људи уживају у прелијепој природи која их окружује.

Директор трке Милан Ђапић задовољан је постигнутим резултатима, као и тиме што су, како је навео, импресије учесника добре иако су се смијењивала четири годишња доба која ће послати слику шта је планина Јахорина.

“Мијењање временских прилика је додатна чар. Ово је јединствен маратон у региону с обзиром на то да је стаза од 43 километра успјела да обухвати три ски-центра и то Равну планину, Јахорину и нордијски ски-центар Дворишта”, објаснио је Ђапић.

Амбасадор трке, бициклиста Иван Стевић презадовољан је трком, те је нагласио како се труде да Јахорину представе у најбољем свјетлу.

Први “Термаг бајк маратон” подржали су општина Пале, туристичке организације Јахорина и Пале, компаније “Дрина осигурање”, “Беко”, “Петрол БХ” и “Проинтер”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана