Одржан Други међународни карате турнир у Бањалуци

Дарко Нинковић
Одржан Други међународни карате турнир у Бањалуци

Бањалука - Карате клуб Енергија освојио је највише медаља на Другом међународном турниру који је одржан у Бањалуци.

Домаћин смотре окитио се са укупно 34 одличја од чега су осам златних, 12 сребрних и 14 бронзаних. Пошто се домаћин није бодовао у генералном пласману пехар намијењен најбољој екипи припао је Карате савезу Војводине. Друго мјесто припало је Карате савезу Приморско-горанске жупаније из Хрватске, док су треће мјесто освојили такмичари КК "Бихаћ".

- Утисци са такмичења су феноменални због саме чињенице да је присуствовао оволики број такмичара, а квалитет је био можда и најбољи на нивоу БиХ до сада. Све је прошло у најбољем реду и без тежих повреда такмичара. Каратисти Енергије показали су да вриједе, али не улазимо у конкуренцију јер превасходно сматрам да домаћини треба да изразе гостопримство и укажу поштовање према клубовима који су превалили толики пут да би се одазвали позиву. Тако је Карате савез Војводине заслужено однио прелазни пехар Граве Енергија купа. Циљ КК Енергија је да шири пријатељство и сарадњу са свима, а са оваквим такмичарима и родитељима успјех у будућности је неминован - изјавио је предсједник и организатор турнира Бранко Дерајић.

Велибор Пуцар био је један од најуспјешнијих такмичара КС Војводине на овом турниру.

- У конкуренцији јуниора до 61 килограма освојио сам прво место. Припреме су биле напорне, али се зато резултат исплатио и овај резултат сам очекивао. Тренирам карате већ 11 година, а моја највећа жеља је да постанем првак света - рекао је Пуцар.

Чланица домаћег клуба Николина Мишић освојила је друго мјесто у појединачној категорији до 47 килограма.

- Највећи успјех ми је била бронзана медаља на Балканском првенству, а овдје сам освојила друго мјесто у појединачној категорији до 47 килограма. Циљ ми је да у будућности освојим свјетску медаљу - изјавила је Мишићева.

На смотри у "Борику" учествовала су 633 такмичара из 54 клуба који су стигли из земаља бивше Југославије укључујући и Мађаре.

Освојене медаље по клубовима

Клуб мјесто         злато сребро       бронза        укупна

1. Енергија (Бањалука)          8        12      14      34

2. КС Војводина (Србија)      7        5        10      22

3. КС ПГ жупаније (Хрватска)        6        6        8        20

4. КК Бихаћ (Бихаћ)     6        2        4        12

5. КБС Тузла Синбра (Тузла)         6        1        4        11

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана