Одбрана Борца заказала против Израелаца

Иван Драгичевић
Одбрана Борца заказала против Израелаца

Бањалука - Рукометаши Борац м:тела поражени су на свом терену од израелског Хапоел Ришона резултатом 22:28 у припремном мечу пред почетак сезоне.

Бањалучани су у овом сусрету били ослабљени неиграњем Армина Марића, Срђана Мијатовића и Марка Комненовића, тако да се тај хендикеп одразио на игру и резултат. Израелци су се одлијепили у првом полувремену и домаћим играчима је касније било веома тешко да се врате. Бољи од осталих у редовима Борца били су Владан Ђурђевић са девет и Немања Безбрадица са четири поготка, а на голу је квалитетну партију пружио Бојан Љубишић са 14 одбрана. Искусни голман је прије почетка сусрета добио поклон од челника Хапоела, за који је бранио током епизоде у Израелу, а садашњи чувар ове екипе је Пеђа Дејановић. Поред слабе одбране Борца, заказала је и лијева страна напада, нарочито крила, одакле је изостао голгетерски допринос, али је кључ неуспјеха био у лошој одбрани, према мишљењу Безбрадице.

- Ушли смо лагано у меч, помало их и потцијенили. Играли смо јако лоше у одбрани, први ја, па онда и остали и то је разлог пораза. Нису квалитетнији од нас, мислим да смо боља екипа и када бисмо поново играли, сигуран сам да бисмо их добили. Дозволили смо да нас добију на нашем терену, у првом полувремену смо примили 15 голова, што никако није добро. Недостајали су нам одсутни играчи, али свакако смо морали боље - рекао је Безбрадица.

Борац наставља припреме за почетак сезоне у Премијер лиги, гдје брани титулу, а наредну утакмицу највјероватније игра у суботу против Партизана. Биће то још један атрактиван меч за младу екипу коју са клупе води тренер Бојан Унчанин.

- Морамо добити Партизан, иако се ради о пријатељском сусрету. Побједа нам је изузетно важна за самопоуздање, како бисмо позитивни дочекали почетак сезоне. Позвао бих публику да нас подржи и напуни "Борик", ићи ћемо на главу да добијемо тај меч - додао је Безбрадица.

Трофеј за омладинце

Послије титуле на турниру у Смедереву прошле седмице, млади рукометаши Борац м:тела рођени 2000. године одбранили су трофеј на турниру у Копривници. У финалу су побиједили вршњаке Карловца резултатом 20:16. Претходно су Бањалучани, које предводи тренер Небојша Голић, били бољи од Медвешчака са 22:12 и Комла из Мађарске са 22:15. За најбољег голмана турнира проглашен је Борчев Марко Ивић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана