Одбојкашице Гацка спремно дочекују наставак такмичења: Вријеме за титулу

Милош Васиљевић
Одбојкашице Гацка спремно дочекују наставак такмичења: Вријеме за титулу

ГАЦКО - Одбојкашице Гацка у добром расположењу чекају наставак шампионата, а након првог дијела првенства лидери су на табели Премијер лиге БиХ, те тако ове године желе да оду корак даље и титулу шампиона донесу у Херцеговину.

У тренажном процесу су скоро мјесец како би спремно дочекале меч у суботу против Куле Градачац те наставиле серију добрих резултата. Након првих 12 кола доживјеле су само један пораз и то против БЛ Волеја, а управо меч против тима из Бањалуке биће и најтежи у другом дијелу сезоне. У подједнако добру игра, као у јесењем дијелу шампионата, вјерује капитен Гачанки Хелена Поповић која за “Глас Српске” апострофира да немају притисак, али вјерује да је дошло вријеме да они подигну трофеј најбоље екипе у земљи.

- С нестрпљењем чекамо наставак шампионата и утакмицу против Куле која је побједом у Брчком на крају полусезоне показала да има екипу за велика дјела, а то их је етаблирало на чело табеле. Играмо све боље и одлично смо се припремиле за наставак првенства. Само да нас здравље послужи како бисмо отишле и корак даље. Не желимо никоме да пријетимо, али мислим да можемо доћи до самог краја - рекла је Поповићева.

Она је била и актер највећег успјеха тима из Херцеговине када су 2014. године освојиле Куп БиХ.

- Имамо квалитетну екипу, али и одличну хармонију и атмосферу коју из свлачионице и тренинга преносимо на мечеве. Ако се све коцкице посложе, можемо и до титуле, али и остале екипе су се појачале. Идемо утакмицу по утакмицу, тако је најбоље - рекла је Поповићева.

Редове Гачанки на почетку године појачала је Ивана Радовић која је стигла из Јединства. Брзо се адаптирала у градићу који воли одбојку.

- Ове године ниједна екипа није за потцјењивање, па тако ни тим из Градачца који је ангажовао појачања. Напорно смо тренирале и очекујем позитиван исход, како у овом мечу тако и до краја лиге. Иако нисмо почели првенство онако како смо очекивали, борићемо се за титулу шампиона и на добром смо путу да је донесемо у Гацко. Први дио такмичења завршили смо као јесењи прваци, тако да мислим да уз труд, вољу, енергију и залагање можемо до титуле - рекла је Радовићева која је родом из Фоче.

Публика

Поповићева је прошла све категорије клуба који је увијек красила добра атмосфера како у свлачионици тако и на трибинама.

- Публика је увијек била наш седми играч. Френетично нас бодре и ту су уз нас када побјеђујемо, али и онда када нас ривали поразе. Побједе посвећујемо њима - рекла је Поповићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана