Одбојкашице Гацка оствариле максималан учинак у двомечу са бањалучким тимовима: И уштеда и бодови

Дејан Кондић
Одбојкашице Гацка оствариле максималан учинак у двомечу са бањалучким тимовима: И уштеда и бодови

ГАЦКО - Одбојкашице Гацка мини-турнеју у Бањалуци окончале су са максималним учинком, два меча - двије побједе. На тај начин још једном су потврдиле да су главни фаворити за титулу шампиона БиХ.

Изабранице Саше Слијепчевића показале су снагу, али и спрему у само два дана. Прво су у суботу у дербију декласирале са 3:0 Бањалука Волеј и на тај начин се реванширале Бањалучанкама за једини пораз у сезони, а потом су у недјељу надиграле Борац са 3:1, у мечу у којем је већим дијелом играла друга постава. Примач сервиса лидера на табели Премијер лиге Катарина Поповић играла је у оба сусрета за викенд и за “Глас Српске” истиче да је, уз дужно поштовање према Борцу, главни дио посла одрађен слављем у дербију против БЛ Волеја.

- Не бих никога да потцјењујем, али нама је против Волеја била једна од најважнијих утакмица у сезони, јер смо практично обезбиједили прво мјесто пред плеј-оф. Играли смо и прије овако, двије утакмице у два дана, али искрено, лакше нам је, него да свако мало путујемо, као што се уосталом дешава током читаве сезоне. Биле смо у глави спремне да ће нам физички бити теже, али имамо 14 играчица, широк ростер и нисмо се плашиле. Настављамо борбу за титулу, кад смо већ испали из Купа. Задовољни смо што смо се у Гацко вратили са свих шест бодова - рекла је Поповићева.

Не само што су освојиле бодове, Гачанке су одигравањем двомеча са бањалучким тимовима и уштедјеле, “избијено” је једно гостовање. Дакле једним ударцем убиле су двије муве. Задовољан том чињеницом је и тренер Саша Слијепчевић.

- Остварили смо зацртани план. Јесте тешко играти двије утакмице у два дана. Поготово послије дербија гдје је дошло до емотивног пражњења. У другом мечу мало сам “промијешао карте”, шансу су добиле и млађе дјевојке. Мислим да смо обје утакмице одрадили квалитетно и крунисали то са двије побједе. Полако подижемо форму и мислим да ћемо када крену борбе за титулу бити на врхунцу форме. Направили смо и пословно добар потез. Јефтиније је овако да смо о једном трошку ријешили два гостујућа меча, јер је превоз јако скуп. Удаљени смо од свих већих мјеста око 300 километара. Из викенда у викенд путујемо, вјерујте да је главни разлог био да имамо једно гостовање мање. Ипак је ово ризик, играти двије утакмице у два дана, али издигли смо се изнад свега и остварили зацртано - закључио је Слијепчевић.

Кад Кијери усмјери

Екипа Гацка доминира ове сезоне кроз Премијер лигу БиХ. Сигурно да у томе умногоме помаже и искуство које су покупиле у европском двомечу против Кијерија у ЦЕВ Челенџ купу.

- Много нам значи то што смо играли против такве екипе. Кијери је међу пет најбољих тимова италијанске лиге. Одиграли смо квалитетан двомеч. Добили смо похвале од њих. Нису могли да вјерују да на овим просторима постоји екипа која им може пружити такав отпор - рекао је Слијепчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана