Одбојкашице Гацка након 23 године освојиле Куп Републике Српске

Милош Васиљевић
Foto: Милош Васиљевић

БРЧКО - Одбојкашице Гацка савладале су вечерас  у Брчком Бимал Јединство 3:1 у финалу Купа Републике Српске и након 23 године вратиле овај трофеј у клупске витрине.

Вишеструки шампион најмасовнијег такмичења у Српској и до вечерас актуелни освајач Купа Српске Бимал Јединство морао је да честита екипи из Херцеговине.

Тренер Гачанки Саша Слијепчевић истакао је да је ово велики тренутак за клуб те да су дуго чекали ову титулу.

- Морамо бити презадовољни, радимо предано и пружамо одличне партије на свим фронтовима. Ово је велика побједа за све нас, четврта титулу освајача Купа Српске, а посљедњу смо освојили давне 2000. године - рекао је Слијепчевић.

Ивана Радовић проглашена је за најбољу играчицу финалног сусрета, а за "Глас Српске" нагласила  је да је финале оправдало свој епитет.

- Много смо се припремале за ову утакмицу, гдје су труд, борбеност и залагање дошли до изражаја. Пресрећни смо сви и трудићемо се да останемо у истом ритму. Утакмица није била нимало лагана, нијансе су одлучиле, гдје је и срећа била мало висе на нашој страни. Много ми је драго што сам дио ове екипе и поносна сам на нас. Освојивши награду за МВП желим да се захвалим екипи јер сигурно не бих била то без њих. Дали су ми је мотивацију да још више радим на себи и напредујем - рекла је Радовићева.

Важно је нагласити да су Гачанке овај сусрет играле без капитена Катарине Поповић која је ван терена била због повреде.

Обје екипе ове године играле су и у оквиру европских такмичења, а Гачанке ускоро чека окршај са екипом загребачке Младости у оквиру осмине финала ЦЕВ Купа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана