Одбојкашице БЛ Волеја све боље у завршници сезоне

Данијел Радујковић
Одбојкашице БЛ Волеја све боље у завршници сезоне

Бањалука - Како сезона одмиче одбојкашице Бањалука Волеја играју све боље и тако су догурале до полуфинала плеј-офа БиХ гдје ће имати највеће могуће искушење, јер ће на мегдан вишеструком шампиону Бимал Јединству.

Да би "принцезама" пружиле отпор Бањалучанке морају бити на свом највишем нивоу, пошто тим из Брчког ове сезоне није изгубио ниједан сет, а камоли меч. Након освојеног четвртог мјеста у лигашком дијелу, БЛ Волеј је у четвртфиналу показао одличну игру у оба меча против Јахорине, па тренер Давор Гамбирожа очекује још боље партије против актуелног шампиона. Први меч на програму је већ сутра у дворани "Борик".

- Сада је врхунац сезоне, а надам да ће бити и врхунац форме и играчких домета. Јединство је одиграло на врхунском нивоу, а и резултати из прошлих сезона им намећу улогу фаворита. То носи одређени терет, а с друге стране моја екипа то не осјећа, па ћемо покушати да се достојно представимо публици. Имамо квалитет, како у појединачном, тако и у тимском погледу. Тако и гледамо на ову утакмицу, желимо да подигнемо ниво игре у односу на Јахорину. Моја екипа је све боља и може бити достојан конкурент Јединству, поготово у "Борику" - казао је Гамбирожа.

Откако је дошао у друштво најбољих БЛ Волеј је постао стабилан премијерлигаш, а пласманом међу четири најбоље екипе у БиХ ове сезоне направљен је велики посао. Пут је био трновит и препун изазова.

- Сезона је била веома тешка, обзиром на многе проблеме које смо имали, кренувши од одласка играчица које су носиле игру прошле сезоне, преко одласка играчица које су кренуле са припремама, па до здравственог билтена који нас је све вријеме пратио у негативном смислу. Укупно гледано резултатски смо задовољни, иако не сматрамо да је екипа рекла посљедњу ријеч када је у питању квалитет игре. Наш циљ је био да из утакмице у утакмицу подижемо квалитет игре и то се најбоље показали у мечевима четвртфинала када смо доста сигурно побиједили Јахорину, од које су изгубили оба пута у лигашком дијелу. Те утакмице су показале да смо на правом путу остварења тих циљева - додао је Гамбирожа.

Проблем са двораном

БЛ Волеј је до скора тренирао и утакмице играо у дворани кампуса, а пошто у свом имену има префикс универзитетски редовно је добио термине за рад. Сада се то промијенило.

- То нас је пореметило, играмо у дворани "Борик", а имамо један термин седмично за тренирање. Радимо у "Обилићеву", а та дворана нема услове. Покушавам да апелујем на заједницу да препозна спорт као дјелатност којој је неопходна помоћ, јер окупља здраве људе који желе афирмисати спорт. Овај клуб има неколико репрезентативки, остварују се резултати који су изнад очекиваних. Жао што људи не примијете те резултате и тај зној које дјевојке проливају за клуб, град и афирмацију спорта - истакао је Гамбирожа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана