Одбојкашице БЛ волеја кренуле са припремама

Василије Радосавац
Одбојкашице БЛ волеја кренуле са припремама

Бањалука - Одбојкашице БЛ волеја почеле су са припремама за нову сезону у Премијер лиги БиХ, а тренинге обављају два пута дневно у дворани Универзитетског кампуса.

Од свих премијерлигашица Бањалучанке су прве кренуле са припремама за нову сезону и на тренинге су дошле физички спремне, пошто су паузу искористиле да раде индивидуално, па ће сада пажњу посветити вјежбању техничких недостатака. Јутарњи тренинзи почињу у девет часова, а вечерњи у 19, док је клуб богатији за познатог одбојкашког стручњака Мухарема Скелића, који ће водити екипу наредне сезоне и у којег сви у БЛ волеју полажу велике наде.

- Кратко сам вријеме ту, али што се дало до сад примијетити екипа је технички врло неадекватно припремљена и налази се у једном раскораку између технике и тактике, што ћемо покушати да средимо до почетка првенства. Суштина је како доћи до елемената који ће учинити игру занимљивијом, конкретнијом и који ће направити позицију да будемо у експанзији - рекао је Скелић.

Управа БЛ волеја задржала је цијелу екипу на окупу, коју чине студенткиње Универзитета уз два појачања која су се уписала на факултет у Бањалуци, а то су Андреа Слијепчевић и Сара Вујинић.

- Поред тога што смо задржали екипу на окупу и добили двије нове дјевојке, највеће појачање добили смо у тренеру Скелићу, који је један од најбољих стручњака у БиХ и надам се да ће нам помоћи да младе стручњаке едукујемо и подигнемо њихово знање на виши ниво, који ће нам самим тим и унаприједити рад са екипом. Основних циљева немамо, пошто још не знамо саставе осталих екипа, али сигурно је да желимо да задржимо статус премијерлигаша и да се што више примакнемо врху. Финансија немамо да идемо на припреме ван града, тако да ћемо све до почетка нове сезоне радити у Бањалуци - рекао је спортски директор БЛ волеја Драшко Маџар.

Новковић

Једна од носилаца игре БЛ волеја Наташа Новковић потајно се нада искораку наредне сезоне у Премијер лиги БиХ, поготово кад се узме у обзир да их сада води тренер Мухарем Скалић.

- У најгорем случају вољела бих да поновимо резултат од претходне сезоне, а то је пласман у плеј-оф. Јако смо срећне и задовољне што ћемо радити са једним од најбољих тренера у БиХ. Знам да ће бити тешко, али само тако долазе резултати - рекла је Новковићева.

Списак играчица

Дресове БЛ волеја у новој сезони носиће играчице: Маја Вулин, Наташа Новковић, Тамара Ђапа, Дајана Ћетојевић, Маја Савић, Милица Хрњез, Тијана Сарач, Јелена Нинковић, Милица Ивковић, Александра Симић, Тамара Савић, Душанка Марковић, Соња Удовчић, Весна Црнчевић, Вања Џида, Јована Новаковић, као и двије нове дјевојке Андреа Слијепчевић и Сара Вујинић. Тренер је Мухарем Скелић, којем ће помагати Радмила Марковић. Прошлосезонски тренер Драшко Маџар сада обавља функцију спортског директора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана