Одбојкаши Радника имају шансу да одбране титулу: Ништа још није готово

Дарко Драгичевић
Одбојкаши Радника имају шансу да одбране титулу: Ништа још није готово

БИЈЕЉИНА - Тренер одбојкаша Радника Владимир Милићевић не дозвољава било какво опуштање пред други меч финалне серије првенства БиХ. 

Бијељински тим је у првом дуелу савладао Напредак 3:2 на гостовању и сад има меч лопту да одбрани титулу шампиона.

Радник је ове сезоне већ остварио сјајне резултате у свим такмичењима. Освојили су купове Републике Српске и БиХ, затим изборили финале првенства БиХ и сад су направили брејк у првој утакмици против веома квалитетне екипе из Оџака.

- Пред нама је меч којим можемо да крунишемо сезону. Оно што сам рекао играчима након дуела и сад понављам, ништа још није готово и нисмо још ништа направили у финалној серији.

Остварена је битна побједа на гостовању, али Напредак је током сезоне и те како показао да може бити опасан. Морамо да будемо максимално озбиљни и опрезни јер је то екипа која је у првенству доживјела само два пораза и то оба по 2:3. Због тога нема опуштања, биће притисак на нас да славимо, али треба с тим да се носимо и да свој квалитетан рад крунишемо побједом - рекао је Милићевић.

Радник је освојио титулу шампиона у БиХ прошле сезоне након чега је играо у квалификацијама за Лигу шампиона, а затим и наставио такмичење у ЦЕВ купу. 

Тренер Милићевић истиче да је то доста помогло екипи да стекне искуство које им и те како пуно значе сада у борби за трофеје, јер су доста научили из тих мечева упркос поразима. Управо против јачих екипа се види на чему би тим требало да ради.

- Заиста је пуно теже да се одбрани титулу. Посебно јер ове сезоне поред нас имају три веома квалитетне екипе које су жељеле да се боре за титулу. Напредак, Домањевац и Какањ су се значајно појачали пред старт шампионата, али је ту и наша управа на вријеме направила тим. Показали су се момци као права појачања, али је наравно требало времена да се нови тим уигра. Екипа је током такмичења у Европи одиграла неколико мечева са веома квалитетним противницима у којима смо могли да научимо и кроз наше грешке. Те утакмице су нам пуно значиле и научиле нас како да играмо у квалитетнијем ритму. Ствари су сад легле на право мјесто и то је најбитније - додао је тренер бијељинског тима. Друга утакмица финалне серије игра се у 19 часова.

Позив публици

У Раднику такође очекују велику подршку публике и да навијачи дођу и помогну екипи у борби за шампионску титулу.

- Атмосфера у Оџаку је била заиста сјајна. Презадовољни смо пријемом и спортским навијањем и настојаћемо да им се реванширамо. Имају сјајну подршку читаве сезоне и пуну дворану и то је заиста лијепо. Надамо се да ћемо и ми имати подршку наших навијача да ће доћи у дворану и да нам буду велика помоћ у овим дуелима - поручио је Милићевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана