Одбојкаши Младости потврдили доминацију у БиХ: Шта то бјеше пораз?

Данијел Радујковић
Одбојкаши Младости потврдили доминацију у БиХ: Шта то бјеше пораз?

Брчко - Освојени трофеји у првенству, Купу БиХ и Купу Републике Српске, 29 побједа из исто толико мечева, уз само девет изгубљених сетова у првенству, учинак је одбојкаша Младости на паркетима широм БиХ.

Брчацима је, у недавно завршеној сезони, успјело нешто што ће мало коме, јер је екипа Бранка Мишића потпуно доминирала у свим домаћим такмичењима. Остварили су 18 побједа у лигашком дијелу Премијер лиге, па онда још шест у плеј-офу, два пута су успјешни били у Купу БиХ и три пута у најмасовнијем такмичењу Републике Српске што је невиђен подвиг.

- Нисмо ни слутили да можемо направити такав успјех, то је огромна ствар за клуб, играче и мене. Дјелује да нам је било лако, а није било тако. Ово је по мени била једна од најтежих сезона. Сви покушавају да нас побиједе, играју максимално, па чак и изнад својих могућности и очекивања. Међутим, успјели смо да пребродимо то све квалитетним радом и залагањем. Мислим да ово нико никада није урадио у БиХ и питање је да ли ће неко то моћи поновити. Мотивација је била један од највећих проблема, јер када неког добијеш два-три пута онда је много тешко, али смо успјели - казао је Мишић.

Његова екипа је обезбиједила учешће у европским такмичењима. Ове сезоне су играли Челенџ куп, али сада постоји могућност да се опробају у најјачем такмичењу.

- Постоји шанса да играмо квалификације за Лигу шампиона. Предсједник Европске одбојкашке федерације Александар Боричић покушава да укључи више слабијих држава и све зависи од њих. Ако не буде тако онда ћемо играти ЦЕВ куп, а ту ако испаднемо у првом колу ићи ћемо у Челенџ куп. Покушаћемо да задржимо окосницу тима како бисмо опет имали јаку екипу - додао је Мишић.

Младост је ове сезоне испала у другом колу Челенџ купа од Истанбула, а Мишић се нада да ће његова екипа наредне имати више среће у жријебу.

- Нисмо имали среће у Европи, наишли смо на врхунску екипу Истанбула гдје један њихов играч вриједи преко 150.000 евра, а наши трошкови за сезону су дупло мањи. Ако нас мало послужи жријеб да добијемо екипе приближног квалитета из слабијих земаља као што су Бугарска, Мађарска, Луксембург или Кипар, па и Србије њима можемо парирати - закључио је Мишић.

Слиједи пауза

Одбојкаши Младости ускоро ће на заслужену паузу да се добро одморе прије почетка припрема за наредну сезону гдје желе да одбране све титуле.

- Имамо још неколико дана тренинге и онда приводимо крају сезону, а млађи играчи остаће у тренажном процесу још неко вријеме. Након одмора почетком августа крећу припреме за нову сезону, а до тада ћемо знати у којем европском такмичењу ћемо играти. Од Управе зависи какви ће нам бити циљеви, али дефинитивно желимо да одбранимо све трофеје. Биће тешко, али потрудићемо се - казао је Мишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана