Одбојкаши Борца почели припреме: Наступ у Европи посебан изазов

Дејан Кондић
Одбојкаши Борца почели припреме: Наступ у Европи посебан изазов

БАЊАЛУКА - Одбојкаши Борца почели су припреме за нову сезону у којој ће имати прилику да први пут наступе у Европи, тачније у ЦЕВ Челенџ купу. Такође, “црвено-плави” ће покушати да изборе и пласман у финале плеј-офа првенства БиХ.

Тренеру Миши Марјановићу на првој прозивци јавило се десет играча. Почетком септембра прикључиће се осталих пет. Једини новајлија за сада је техничар Марко Мичета, који је дошао из Љубиња, а из истог клуба међу “црвено-плаве” наредних дана треба да дође и један кадетски репрезентативац БиХ на позицији средњег блокера. Са одбојкашима Борца тренира и искусни коректор Велибор Вуковић, који чека понуду из иностранства, али не би било изненађење да се врати у редове “црвено-плавих”. У односу на прошлосезонски састав нема примача Душана Кузмановића, који је завршио каријеру и посветио се раду са одбојкашицама Борца. Борчев стратег увјерен је да његова екипа има снаге за још бољи резултат у шампионату и Купу БиХ у односу на прошлу сезону.

- Мислим да можемо ове сезоне направити искорак. На окупу смо већ неколико година, момци се познају у душу и то и те како има утицаја на нашу игру, што се види по резултатима. Бољи смо из сезоне у сезону. Европа ће нам бити посебан изазов. Мислим да ћемо ми бити једини мушки представник БиХ у еврокуповима ове сезоне. Чекамо ривала и даћемо свој максимум и на међународној сцени, али у домаћим такмичењима - рекао је Марјановић.

“Црвено-плави” ће двије седмице радити на трим-стази поред дворане “Борик”, у коју касније прелазе. У плану је и одигравање двије пријатељске утакмице прије традиционалног меморијала “Лимун Папић”, који Борац организује 24. и 25. септембра. Капитен Борца Борко Илић расположен је дошао на прозивку, радује се предстојећим обавезама, поготово на европском фронту.

- Мислим да су ми ово 22. припреме у каријери. У паузи сам, као и сваке године, играо одбојку на пијеску. То ми је велика љубав, тако одржавам форму и спреман долазим на окупљање. Огроман мотив ми је и наступ у европском Челенџ купу - признао је Илић.

Сезона у Премијер лиги БиХ почиње првог викенда у октобру. Предсједник Борца Александар Дакић интензивно се бави затварањем финансијске конструкције за наступе на оба фронта, домаћем и европском. Доста ће тога зависити од имена ривала у Европи.

- Иза нас је најуспјешнија сезона у историји клуба, а мало је фалило да буде још боља, да смо успјели изборити финале плеј-офа првенства БиХ. Изборен пласман у Европи је огроман успјех и сада сви гледају шта ћемо урадити. Чекамо ривала, побједника БВА купа или норвешки Викинг. Ти мечеви су на програму у септембру и када будемо знали ко ће нам бити противник, на основу тога ћемо затварати финансијску конструкцију, те аплицирати према граду, Влади и спонзорима - истакао је Дакић.

Тројка продужила уговоре

Поред ангажмана на појачањима, управа Борца радила је и на очувању тренутног састава. Тако су репрезентативни средњи блокер Милош Поповић, коректор Марко Кљајић и либеро Милан Митриновић продужили сарадњу с клубом. Сва тројица парафирали су нове двогодишње уговоре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана