Одбојкаши Борца побједом до титуле и елите

Данијел Радујковић
Одбојкаши Борца побједом до титуле и елите

Бањалука - Одбојкаши Борца из Бањалуке у суботу од 18 часова играју против Маглића из Фоче одлучујућ

- Очекујем титулу првака РС и пласман у одбојкашку елиту БиХ. За овај меч смо се спремали од почетка сезоне. Сматрам да смо боља екипа и вјерујем у тријумф. Момци су спремни, добро су тренирали и вјерујем да ће доказати квалитет - казао је Рендић.

Послије 13. кола у Првој лиги РС Борац и Маглић имају по 12 побједа и пораз, а меч у бањалучкој дворани "Обилићево" биће дерби, не само овог кола, већ и цијеле сезоне.

- Надам се да ће публика доћи у што већем броју да нам пружи подршку како бисмо остварили велики успјех - јасан је Рендић.

Бањалучани су једини пораз у лиги доживјели управо од Маглића у Фочи и сада желе да се реванширају ривалу.

- Због тог пораза, али и свих других дешавања у дуелу у Фочи,  имамо мотив више да их побиједимо. Они су добра екипа, довели су појачање из Премијер лиге, али сматрам да, ако пружимо нашу најбољу игру, побједа не би требало да дође у питање. У прошлом колу добили смо Љубиње у гостима са 3:1. Већи дио тог меча играли смо како треба и то послије дугог пута и у узаврелој атмосфери, тако да нам је то најбољи показатељ добре форме - додао је Рендић.

Он очекује квалитетну партију против Маглића.

- Играмо на домаћем паркету и пред нашом публиком. Спремали смо се за дан одлуке и вјерујем да нећемо сагорјети у превеликој жељи. Моји играчи ће пружити максимум на паркету и ту нема дилеме. Ако то не буде довољно за тријумф, ривалу ћемо спортски честитати - закључио је Рендић.

Награда за труд

Саша Рендић сматра да би пласман у Премијер лигу био награда за сав рад и труд који су он и његови играчи уложили током цијеле сезоне.

- Доста би нам значио пласман у највиши ранг такмичења. Финансијски смо се стабилизовали, кренули смо узлазном путањом и надам се да ћемо тако и наставити - рекао је Рендић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана