Одбојкаши Бораца брусе форму у Загребу

Данијел Радујквић
Одбојкаши Бораца брусе форму у Загребу

Бањалука - Одбојкаши Борац м:тела од данас па до 21. септембра учествоваће на меморијалном турниру "Загребачки одбојкашки великани" гдје ће имати три јаке провјере против домаће Младости, Карловца и Чапљине.

Овај турнир биће одлична прилика да Бањалучани провјере тренутну форму након одрађених припрема. На пут у Загреб тренер екипе Саша Реднић повео је 12 играча од чега су чак шесторица новајлије тако да ће му ова три меча помоћи да види и како су се нови играчи уклопили у екипу.

- Биће ово одлична прилика да видим колико ко може да пружи. Имамо доста новајлија и требаће времена да се све уштима и доведе на жељени ниво. Поред свега надам се да можемо доћи бар до двије побједе - казао је Рендић.

Борац је у понедјељак одиграо пријатељски меч управо са Загрепчанима у Бањалуци и тада су гости освојили свих пет сетова колико је било договорено да се игра. Упркос поразу, Реднић није био незадовољан игром.

- То нам је била прва припремна утакмица ове сезоне и још је рано за озбиљније ствари. Задовољан сам оним што сам видио. Ротирао сам 14 играча и желио сам да пружим прилику свима. Нисмо играли на резултат, али у Загребу хоћемо. Имамо још простора за напредак и да све доведемо у најбољи ред - додао је Рендић.

Борац м:тел ове године ће по други пут играти у Премијер лиги БиХ. Прошле сезоне били су шампиони Републике Српске и желе да пруже добре партије и у највишем рангу. Мечеви у Загребу ће им помоћи да се што боље спреме за прво коло које је на програму 3. или 4. октобра када ће дочекати Илијаш.

Куп РС

Одбојкаши Борца предстојећег викенда требали су играти меч треће рунде Купа Републике Српске против Модриче, али им је одобрен захтјев да се овој дуел пролонгира за седам дана због турнира у Загребу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана