Обрен Цвијановић по повратку у Борац затресао мрежу: Првенац за самопоуздање

Дарко Пашагић
Обрен Цвијановић по повратку у Борац затресао мрежу: Првенац за самопоуздање

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца у прољећној премијери убједљиво су славили на “Пецари”, гдје су савладали Широки Бријег са 3:0, а један од најзаслужнијих за висок тријумф био је повратник у редове Бањалучана Обрен Цвијановић, који је трећим голом потврдио побједу “црвено-плавих”.

Деснокрилни нападач не крије да је изузетно срећан због датог гола, који је најавио и његове, али и добре игре цијеле екипе.

- Сигурно ће ми овај погодак много значити у наставку сезоне, али важније од тога јесте то што смо прољећну трку започели побједом, која нас је још више примакла зацртаним циљевима - нагласио је Цвијановић.

Посао гостима олакшао је капитен Широкобријежана Божо Муса који је у 32. минуту зарадио црвени картон.

- Послије тога је било далеко лакше играти, а поготово смо били добри послије уласка Александра Субића, Панајотиса Мораитиса и Ферхада Ајаза. Драго ми је што је Мораитис са два гола донио превагу у овом мечу и сигурно да ће и њему дати голови много значити на самопоуздању - наставио је Цвијановић.

Побједа против Широког Бријега вишеструко је важна, јер је извојевана против директног ривала у борби за висок пласман.  

- Да смо којим случајем изгубили, били би бодовно изједначени, а сада им бјежимо шест корака. Наруку нам је ишао и резултат у Мостару, али и у Тузли, јер смо сада ближе Тузла ситију. Све у свему нисмо могли пожељети бољи старт у наставку сезоне - рекао је овај фудбалер, који ће крајем августа напунити 28 година.

На Градски стадион вратио се послије осам и по година и убијеђен је да није погријешио.

- То је један потпуно нови Борац и могу да кажем да сам презадовољан свим сегментима од свог повратка. Од ситуације у клубу, врхунских припрема у Анталији, али и екипе која дјелује стварно компактно. Сви смо као једна велика породица, од чланова управе, играча, стручног штаба и осталог особља на стадиону. Све је то гарант добрих резултата, који овог прољећа сигурно неће изостати - изјавио је Цвијановић.

У наредна два кола Борац ће дочекати Вележ из којег је дошао Цвијановић, а потом гостује Сарајеву.

- Биће то дуели са екипама које као и ми желе да изборе пласман на европску сцену. Сигурно је да ће бити веома тешко, али ако поновимо игру са “Пецаре”, поготово из другог дијела сусрета, не би требало никог да се бојимо - додао је Цвијановић.

Куп

Већ у сриједу од 15 часова Бањалучани у првој утакмици четвртфинала Купа БиХ гостују на “Тушњу”, гдје ће играти против Тузла ситија.

- У првом мечу ићи ћемо на резултат, јер је реванш на нашем терену. Чета Хусрефа Мусемића је веома квалитетна и сигурно има своје амбиције и у првенству и Купу. Зато морамо играти опрезно, јер ће

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана