Обављен жријеб за Премијер лигу БиХ: Крупа на старту дочекује Младост

Дарко Пашагић
Обављен жријеб за Премијер лигу БиХ: Крупа на старту дочекује Младост

Бањалука - Нови премијерлигаш Крупа у првом колу на свом терену угостиће Младост из Добој Какња, док ће други представник Републике Српске у елити БиХ Радник из Бијељине бити гост актуелног шампиона Зрињског из Мостара.

Ово је одлучено жријебом који је у петак одржан у Вогошћи, а расплет је обрадовао стратега Крупе Слободана Старчевића.

- Свеједно је с ким играмо премијерној утакмици, али могу да кажем да имамо повољан распоред у првак три кола и то морамо искористити. Дочекујемо Младости, путујемо Металегеу у Јајце и потом нам у госте долази Радник. Боље нисам могао ни пожељети - нагласио је Старчевић.

Његови изабраници прву контролну утакмицу у припремном периоду одиграће у суботу (18 часова) на свом стадиону у Крупи на Врбасу, а њихов ривал биће други нови премијерлигаш, Металеге из Јајца.

- Резултат је у другом плану, јер желимо да се играчи добро истрче. Већ у понедјељак ујутро селимо на Златибор, гдје ћемо наставити са припремама. Тамо остајемо 12 дана и зато вријеме одиграћемо четири утакмице. По повратку је планирана још генералка - наставио је Старчевић.

Он је истакао да су челници клуба још увијек у потрази за појачањима.

- Осим Ајдина Реџића, Зорана Милутиновића и Ирфана Јашаревића није више нико дошао. Покушаћемо да се у наредним данима, у складу са финансијском ситуацијом, појачамо на свим позицијама у тиму. Вјерујем да ћемо успјети и да ће Крупа у дебитантској премијерлигашкој сезони успјети да оствари циљ, односно обезбједи опстанак - додао је Старчевић.

Осим ова два сусрета у првом колу највишем пажње привући ће дерби два највећа ривала у БиХ, Жељезничара и Сарајева, а у осталим мечевима се састају: Слобода (Тузла) - Олимпик (Сарајево), Широки Бријег - Витез и Челик (Зеница) - Металеге (Јајце). Прво коло игра се 23. јула.

Јесењи дио

У првом дијелу сезоне, односно до краја ове календарске године биће одиграно 18 кола. На прољеће ће бити одиграна још четири кола, те још десет у Лиги за првака и Лиги за опстанак. Као што је познато у Лиги за првака наступиће шест првопласираних послије 22 кола, а Лиги за опстанак екипе које буду на табели од седмог до 12. мјеста. Сви бодови освојени у "регуларном" дијелу сезоне преносе се у наставак такмичења. Мечеви 18. кола играће се 3. децембра, а у првом дијелу сезоне имају двије репрезентативне паузе, једна у септембру и једна у октобру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана