Обављен жријеб такмичарских бројева Премијер лиге БиХ за наредну сезону: Крупа на старту дочекује шампиона

Дарко Пашагић
Обављен жријеб такмичарских бројева Премијер лиге БиХ за наредну сезону: Крупа на старту дочекује шампиона

БАЊАЛУКА - Фудбалери Крупе већ на дебију у повратничкој сезони у Премијер лиги БиХ имаће веома тежак задатак, јер ће у кањону Тијесно 1. или 2. августа угостити двоструког узастопног шампиона Сарајево.

Ово је одлучено на жријебу у Сарајеву, који је био полудиригован. Наиме, били су раздвојени клубови из истих градова: Вележ и Зрињски (Мостар), Жељезничар и Олимпик (Сарајево) те Слобода и Тузла сити (Тузла).

Фудбалери Борца, чији челници у наредној сезони најављују борбу за титулу, добили су приликом извлачења такмичарских бројева број 1, што аутоматски значи да ће у прва два кола бити домаћини. Прво ће на Градски стадион допутовати Младост из Добоја код Какња, а потом и тузланска Слобода и биће то прилика да изабраници Владе Јагодића већ на старту забиљеже максималан учинак те тако лакше уђу у наредне три првенствене рунде, гдје ће гостовати Жељезничару па бити домаћини Зрињског и онда путовати на “Пецару”, гдје ће играти са Широким Бријегом.

Трећи представник из Републике Српске Радник ће на старту бити гост Слободе на “Тушњу”. У првих 11. кола екипе из Српске међусобне окршаје имаће у петом колу (Крупа - Радник), шестом (Борац - Крупа) и 11. колу (Радник - Борац).

Као и у прошлом првенству до краја ове календарске године биће одиграно 19. кола, а посљедње у првом дијелу сезоне је на програму 12. и 13. децембра.

Прољећни дио сезоне почеће 27. фебруара, а мечеви посљедњег, 33. кола биће одиграни 30. маја. Утакмице посљедња три кола биће игране у истом, термину.

Први дио првенства биће завршен послије 22 кола. Након тога ће примјеном Бергерових табела клубови добити нове такмичарске бројеве и то на основу пласмана послије завршетка првог дијела првенства.

У првом колу, које ће бити играно 1. и 2. августа, састаће се: Борац - Младост, Слобода - Радник, Жељезничар - Вележ, Зрињски - Олимпик, Широки Бријег - Тузла сити, Крупа - Сарајево.

Куп БиХ

Утакмице шеснаестине финала Купа БиХ су на програму 30. септембра, а до краја ове календарске године биће одиграни мечеви осмине финала, којима је термин 21. октобар. Четвртфинале Купа играће се 3. марта, а у полуфиналу ће бити одиграна два сусрета, који су заказана за 7. и 21. април. Прије тога биће одлучено ко ће бити домаћин финалног сусрета, који се игра 27. маја 2021. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана