Нови Борац потиснуо ружна сјећања

Синиша Котараш
Нови Борац потиснуо ружна сјећања

Бањалука - Након нешто више од 14 мјесеци љубитељи фудбала у Бањалуци имаће прилику да присуствују премијерлигашкој утакмици. Сутра од 20.30 часова Борац ће, у повратничком дебију, на Градском стадиону угостити Звијезду 09 са којом још није играо у највишем рангу фудбала БиХ.

Посљедњи пут “црвено-плави” су на свом терену у оквиру Премијер лиге 20. маја прошле године угостили Слободу и славили са 2:0, али без обзира на изборен опстанак на терену, због нагомиланих дугова клуб није добио лиценцу за такмичење у прошлој сезони.

Од данашњих првотимаца на које рачуна Бранислав Крунић, меч против Тузлака одиграла су само двојица, Немања Јаничић и Владан Даниловић.

- Ух, било не поновило се. То је нешто чега не волим да се сјећам, један јако ружан период за све нас. На терену смо изборили опстанак, али смо морали у нижи ранг. Међутим, то као да је био сигнал да крену да нам се дешавају много љепше ствари. Урађен је за годину дана велики посао, клуб се стабилизовао у свим сегментима што нама, играчима, много значи. Сада смо сконцентрисани само на терен што је једино исправно - рекао је Јаничић.

Као потврда његових ријечи може да послужи и одличан старт у новој сезони и бод освојен на “Грбавици” који је у тим унио додатно самопоуздање.

- Реми је веома значајан за нас јер је Жељезничар једна од најбољих екипа док ми, са доста нових играча, још увијек нисмо свјесни своје снаге. Та утакмица је показала да смо на правом путу, освојени бод је велик као кућа, али сада морамо да га овјеримо побједом над Звијездом 09 - тврди Јаничић.

Поуздани дефанзивац истиче како им повратак “лешинара” на трибине много значи, али да сада имају и обавезу више.

- Свакако да нам је веома значајна њихова подршка, што се видјело и у Сарајеву. Сада је на нама да им се, добрим играма и правим односом према дресу који носимо, одужимо на трибине вратимо што већи број гледалаца - закључио је Јаничић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана