Новак успјешно почео одбрану титуле

Б92
Новак успјешно почео одбрану титуле

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић успешно је почео одбрану титуле на Вимблдону, максималном побједом над Џејмсом Вардом.

Ђоковић је, као што традиција налаже, отворио вимблдонски програм на Централном терену као прошлогодишњи шампион, а у првом мечу славио је резултатом 6:0, 7:6 (7-3), 6:4.

Новак је одиграо одлична два сета, али је у другом имао велике осцилације, па је мало фалило да Британац изједначи на 1-1.

Послије нешто више од 25 минута игре на семафору је писало 6:0, а када је Ђоковић одузео сервис ривалу и отишао на 3:0 у другом, чинило се да је крај врло близу. Међутим, у четвртом гему Вард се уписао што је изазвало одушевљење на трибинама и, ношен атмосфером, почео све да погађа.

Вратио је брејк, изједначио на 3:3 и онда био близу да направи брејк за 5:6. Новак се суочавао са три одвојене шансе, све три је спасао, да би у тај брејку коначно преломио сусрет.

Трећи дијо игре била је формалност – Новак је одузео сервис на старту и до краја га рутински сачувао, завршивши посао послије нешто више од два сата.

Ђоковић је био изузетно сигуран на свом сервису – погодио је 7 асова, имао 29 винера и 21 неизнуђену грешку, а успио је да спаси 8 од 9 неизнуђених грешака. С друге стране, ни Вард није био лош јер је уписао 25 директних поена и четири грешке више.

Он ће се у другој рунди састати са Адријаном Манарином који је у три сета елиминисао Кајла Едмунда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана