Новак шаље дрес болесној дјевојци

Агенције
Новак шаље дрес болесној дјевојци

Лондон - Тешко болесној дјевојци из Јапана Томоки Сумитањи (19) биће испуњена једна од посљедњих жеља да добије потписан дрес и рекет најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића.

Ова дјевојка имала је тешку судбину и живот је није мазио. Након цунамија, који су погодили Јапан 2011. године, остала је без оба родитеља и родне куће, али то није био крај њених проблема. Као и хиљаде других људи у Јапану, она је касније тешко обољела послије изливања радиоактивног материјала из нуклеарне електране Фукушима и рак крви је начео њено тијело. Након тога имала је само једну жељу, а то је дрес Новака Ђоковића. Када је српски тенисер чуо ову тужну причу експресно је реаговао и одмах након завршетка меча са Бернардом Томићем послао јој је потписан дрес. Ђоковић на овај начин жели да бар мало усрећи ову дјевојку која непомично лежи у кревету и чека неизбјежно, јер нема лијека за ову болест.

- Тимока цијени Кеија Нишикорија, највећу звијезду тениса у Јапану, али навија за Ђоковића. Бори се да поживи довољно да види свог узора како подиже титулу на Вимблдону - казао је њен стриц Шигеки Сумитањи.

Томока је тренирала тенис у родном Кесен-нуми прије него што је у њега ударио велики цунами и однио јој све што ју је подсјећало на дјетињство. Прије него што је сазнала да је обољела од смртоносне болести, скупљала је новац за авионску карту у намјери да гледа Новакове мечеве на Ролан Гаросу и Вимблдону, али отприлике у исто вријеме чула је ужасну вијест. Након највише времена проводи лежећи у болничком кревету у Токију. Сада јој је посљедња жеља да узме у руке дрес и рекет које је користио Новак. Због велике хуманости најбољег тенисера свијета та жеља јој ће се убрзо испунити.

"За Новака нема граница"

Тренер најбоље тенисерке свијета Серене Вилијамс Патрик Муратоглу сматра да Ђоковића чекају још бројне титуле.

- Мислим да за Новака нема границе. Сигуран сам да ће једног дана освојити Ролан Гарос, уопште не сумњам у то. Има 28 година и не видим зашто не би могао играти на највишем нивоу још три-четири сезоне и освојити још два слема по години. Мислим да је једини који је толико пажљив у вези са сваком ситницом, жели да све буде савршено. Такав став прави велику разлику, а на терену је главно то што он нема видљиву слабост - казао је Муратоглу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана