Новак првог дана (ноћи) на терену, игра и Лајовић

Агенције
Новак првог дана (ноћи) на терену, игра и Лајовић

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић наћи ће се на терену првог дана УС опена, посљедњег Грен слема сезоне.

Ђоковић поход на нову титулу почиње дуелом са Јежијем Јановичем из Пољске, а њихов меч биће први у вечерњем термину на стадиону ’Артур Еш’.

Разлика између Њујорка и Београда је шест сати, што значи да ће сусрет почети у ноћи између понедјељка и уторка, од 1 сат послије поноћи по нашем времену.

То ће бити први дуел двојице тенисера – Јанович је тренутно 228. играч на АТП листи, док је најбољи пласман имао у августу 2013, када је био 13.

Послије Новака и Јиржија, на терен највећег тениског стадиона на свијету изаћи ће две домаће тенисерке, Медисон Киз и Алисон Риске, чијим дуелом ће бити затворен програм првог дана.

Дневни распоред, у понедјељак од 17 часова по средњоевропском времену, орварају седма носитељка Роберта Винчи и Ана-Лена Фридсам. Послије ње играју Анџелик Кербер и Полона Херцог, док ће пред вечерњу паузу Рафаел Надал за фаворита имати Дениса Истомина из Узбекистана.

На стадиону ’Луис Армстронг’, другом по величини на ’Флешинг Медоузу’, шампион из 2014. Марин Чилић састаје са Роџериом Дутром Силвом. Послије тог, слиједе мечеви Франческа Скјавоне – Свјетлана Кузњецова, Елис Мертенс – Гарбиње Мугуруса и Џек Сок – Тејлор Фриц.

Од српских представника првог дана играће само Душан Лајовић, који на терену 12 неће имати једноставан посао јер игра са Беноа Пером, који је постављен за 32. носиоца.

УС опен, четврти Грен слем сезоне, почиње у понедјељак и игра се за наградни фонд од 21.862.744 долара, а титулу брани Новак Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана