Новак поражен од 109. играча на свијету

B92
Новак поражен од 109. играча на свијету

Новак Ђоковић није успио да се пласира у треће коло Индијан Велса, пошто је од њега у три сета био бољи Таро Данијел – 7:6(3), 4:6, 6:1.

Српски тенисер одиграо је први меч послије Аустралијан опена, гдје је у осмини финала поражен од Јужнокорејца Хјеона Чунга, и видно је било да још не штима све.

Ђоковић се током већег дијела мучио и само је на почетку дуела изгледао свјеже, док је у преосталим тренуцима изгледао блиједо и пасивно.

Данијел, 109. играч на свијету, остварио је највећу победу у каријери у трећем колу играће против бољег из сусрета Мајер/Бемелманс.

Ђоковић је одлично кренуо и дјеловало је да ћемо гледати кратак меч у којем ће доминирати некада најбољи тенисер на свијету.

Новак је водио са 5:2, док је на 5:3 имао сет лопту, послије само 30 минута игре. Ипак, Јапанац се спасао, потом направио рибрејк и дошао до 5:5.

Обојица су успјели да освоје наредне гемове па је тај-брејк одлучио побједника првог сета. Данијел имао је више концентрације од српског играча и са 7:3 је добио 13. гем.

Током другог периода игре Новак није изгледао ништа боље, али је успио да буде константан и да не греши пуно. Сачекао је грешку Јапанца, направио брејк и на крају изједначио на 1:1 (6:4).

Ипак, све се срушило у послједњем сету у којем је Ђоковић послије сваког поена једва долазио до даха. Једноставно није био спреман за овакав меч и Јапанац је лако са 6:1 добио одлучујући сет.

Дуг је пут пред Новаком, али ако је физичка спрема највећи проблем, онда не бисмо требали да бринемо у његов повратак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана