Новак о нервозном Рафи: Разумем га

Б92
Новак о нервозном Рафи: Разумем га

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић изјавио је да потпуно разумије кроз шта пролази његов велики ривал Рафаел Надал.

Надал је прије неколико дана изгубио од Вердаска на Мастерсу у Мајамију, а послије меча је признао да је сувише нервозан на терену.

Ђоковић је истакао да зна како је играти под притиском, али да се мора поштовати све што је Шпанац урадио у својој каријери.

„Некада имате тежак период. Када Рафа каже да је нервозан, разумем о чему се ради јер сам имао неколико година и знам шта значи бити под притиском. Стварно поштујем шта је Рафа урадио у каријери, има много искуства и освојио је много упркос томе што има само 28 година", рекао је Ђоковић.

И поред кризе у којој је његов ривал, Новак тврди да ће Надал бити на Туру још неколико година.

„Сигуран сам да жели да игра још неколико година. Нормални људи имају периоде кризе, ако то тако можемо назвати. Говоримо о Надалу, играчу који је освојио 14 Грен слем титула и један је од најбољих тенисера у историји. Сигуран сам да ће се изборити са овом ситуацијом", навео је Београђанин.

Он је потом прокоментарисао и критике које се односе на чињеницу да први Грен слем сезоне Аустралијан опен почиње прерано.

„Сезона почиње Грен слемом, а онда неколико месеци касније иде Ролан Гарос. Ако тако погледате, нема много смисла, али се сезона увек узима у обзир са таквим распоредом. Ја сам увек за промене и напредак", додао је Новак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана