Новак о Кирјосу: Шта да кажем? Беспотребно...

Б92
Новак о Кирјосу: Шта да кажем? Беспотребно...

Новак Ђоковић рекао је да је видио да га је Ник Кирјос споменуо у свом мечу док се свађао са судијом и да је то избор Аустралијанца који он мора да поштује.

“То је ср..е“, рекао је Кирјос после опомене коју је добио због викања на скупљача лоптица, “А када је Ђоковић склонио руку судији, све је било у реду?“

 


“Шта да кажем? То је његов избор што је то рекао. Не знам шта је урадио, не знам природу његових гестова, да ли је добио опомену само због тог ’пешкир’ или је било и нешто пре... Не желим да улазим у то, понављам, то је његов избор. Споменуо је моје име, не знам баш да ли је то било потребно, али морам да поштујем његов избор“, рекао је Ђоковић.

На питање да ли му је на Гаросу другачији осјећај него на другим Грен слемовима јер му једино Париз недостаје, Новак је одговорио:

“Да, није први пут да се суочавам са ишчекивањем и очекивањима. Мислим да је ово трећа година у низу да сам у сличној ситуацији – долазим као један од фаворита, људи се питају да ли је то ’та’ година или није, питам се и ја... Тако да јесте другачији осећај, али од мене зависи како ћу ту емоцију искористити – покушаћу да је искористим да инспиришем и мотивишем себе, да останем миран и да се концентришем само на садашњост“.

Ђоковић је у првом колу савладао Луа са 6:4, 6.1, 6:1.

“У првом сету сам се мало привикавао на услове, улазио у турнир, а у преостала два сам одиграо заиста добро и надам се да ћу напредовати како турнир буде одмицао“.

Слиједећи ривал Новаку биће 32-годишњи Стив Дарсис, тренутно 161. тенисер свијета.

“Дуго је на Туру, остварио је неке велике победе попут оне над Надалом на Вимблдону. Мислим да више воли брзе подлоге јер има брзе руке и добар слајс. Нисам га гледао много на шљаци, тако да ћу морати да урадим домаћи задатак и да се спремим најбоље могуће за тај меч“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана