Новак на Надала у четвртфиналу!

Б92
Новак на Надала у четвртфиналу!

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић налази се у истој четвртини жреба са Рафаелом Надалом на овогодишњем US опену.

Ђоковићу ће противник у првом колу бити Жоао Соуза, док би у евентуалном полуфиналу ишао на Јапанца Кеија Нишикорија.

Друга половина костура знатно је тежа јер су у њу смештени Роџер Федерер, Енди Марej, Стан Вавринка и Томаш Бердих.

Други рекет Србије Виктор Троицки за првог противника има Франсеза Тијафоа, док ће Јанко Типсаревић играти са Гиљермом Гарсија-Лопесом. Филип Крајиновић још не зна с ким се састаје на старту јер чека квалификанта.

Друго коло Ђоковићу доноси му побjедника меча Васек Поспишил (Канада) – Андреас Хајдер-Маурер (Аустрија), док га у трећем чекају Тејмураз Габашвили, Пабло Андухар или Андреас Сепи.

У осмини финала Новак би могао да се састане са Давидом Гофаном, прије очекиваног меча са Рафом. Осим Белгијанца, потенцијални ривали за четврто коло су му Роберто Баутиста-Агут, Јержи Јанович и Пабло Карењо Буста.

Надал неће имати нимало једноставан жријеб јер већ у првом колу иде на Борну Ћорића. Хрват је добио једини међусобни меч против Шпанца, али уколико га Надал прође, већ у трећој рунди би могао да наиђе на неугодног Фабија Фоњинија. Пројектовано четврто коло доноси му ровитог Милоша Раонића, али су ту још Фернандо Вердаско и Фелисијано Лопес.

Прошлогодишњи финалиста Нишикори укршта се у четвртфиналу са Давидом Ферером, али је питање да ли ће Шпанац стићи до те фазе јер је имао дугу паузу.

Нишикори ће на почетку такмичења имати неугодан посао против Беноа Пера који је прије неколико дана намучио Ђоковића. До полуфинала ће морати да побједи вјероватно Жо-Вилфреда Цонгу, а онда или Ферера или Чилића, што би била реприза прошлогодишњег финала.

Шпанац се мучи са повредом лакта, а уколико побједи у првом колу могао би да иде на Крајиновића. У том дијелу костура шансу ће тражити и Григор Димитров.

Доњу половину жреба предводе Федерер и Мари, а Британац ће вјероватно са Станом Вавринком играти за полуфинале.

Старији швајцарац и шампион Синсинатија од прије неколико дана ће до саме завршнице имати релативно лаке противнике – Леонарда Мајера, Маркоса Багдатиса, Филипа Колшрајбера, Иву Карловића, Џона Изнера и Томаша Бердиха.

Типсаревић је извукао 31. носиоца, док се у другој рунди укршта са домаћим представником Семом Кверијем. Виктор Троицки жели да против Тијафоа прекине црни низ и онда покуша да угрози Вавринку који га чека у четвртом колу.

Отворено првенство САД у тенису почеће 31. августа и трајаће до 13. септембра

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана