Новак: Изузеће судије? Није поштено према њима

Б92
Новак: Изузеће судије? Није поштено према њима

Рафаел Надал потврдио је информацију да је тражио изузеће судије Карлоса Бернардеса са својих мечева, а то је изазвало буру у тениском свијету.

На конференцији за медије Новака Ђоковића новинари су упитали српског тенисера да ли је то честа пракса и да ли је он икада тражио да му одређени судија не буде у столици.


"Не, не, не. Искрено, никада нисам ни помислио на то. И судије су људска бића, а сви ми правимо грешке. Можда постоје периодеи када је судија више или мање самоуверен да направи одређене одлуке, а ја сматрам да они треба да учествују активно у мечу. Потребна им је пажња и концентрација, нарочито на подлогама где нема трага лоптице као што је то случај овде на шљаци. Такође, и стриктније спровођење правила о времену између поена ставило је притисак на њих и ја то разумем", рекао је Ђоковић и додао:

"Наравно, пролази се кроз тренутке тензија, емотивне моменте на терену, и играчи и судије. Праве се грешке. Има неких судија на неким мечевима којима нисам био задовољан, али никада нисам помислио да тражим да ми поједини судија не суди више никад или неко време. Мислим да то није поштено према њима, они раде свој посао најбоље што могу, некада боље, некада лошије".

Надал је изјавио да га судија Карлос Бернардес није поштовао и да је због тога тражио да му он више не суди.

И о још једној занимљивој теми новинари су жељели да чују Ђоковићево мишљење – о томи да ли Гиљерму Виљасу треба ретроактивно признати да је био први на свијету. Укратко, у тој компликованој причи један аргентински новинар бавио се истраживањем и показао је да, пошто се ранг-листа тада није баш најуреднија водила, да је Виљас пет недјеља требало да буде први на свијету, али АТП је то одбио.

"Чуо сам за то пре пет минута и не могу да понудим јасан став. Ипак, оно што могу да кажем јесте да гајим много поштовања према Виљасу, према ономе што је учинио у каријери и према наслеђу које је оставио, поготово овде на Ролан Гаросу. Не знам који је његов мотив да преиспитује све то, али тешко је променити ствари које су се десиле пре 45 година. То онда следствено може да утиче на много ствари, на носиоце итд. Ипак, незасивно од тога да ли је био број један или не, он је и даље један од најбољих играча свог времена и мислим да је то довољно", каже Новак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана