Новак Ђоковић: Једва чекам да ме син гледа

Агенције
Новак Ђоковић: Једва чекам да ме син гледа

Мелбурн - Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић постављен је за првог носиоца на Аустралијен опену.

Ђоковић је четири пута током каријере освајао први гренд слем сезоне, а осим њега Србија ће у главном жријебу мушког сингла имати још Душана Лајовића, Виктора Троицког и Филипа Крајиновића.

- Имам нову мотивацију и инспирацију да играм тенис откако сам постао отац, а волео бих да мој син једног дана буде на трибинама и аплаудира ми током меча. Живот ми се променио у смислу да носим већу одговорност, али сам добио нови осећај радости, среће и љубави. Желим да играм за њега и једва чекам да ме гледа на терену - рекао је Новак који је додао са син Стефан није са њим у Аустралији.

Ђоковић рекао је да му је очинство дало велики подстицај у походу на пету титулу на Аустралијен опену, који почиње у понедјељак. Ђоковић је постао отац у октобру и истакао да му рођење сина Стефана нимало није промијенило припреме за први гренд слем сезоне.

- У погледу мог приступа тенису, све остаје исто. Штавише, мислим да имам већу мотивацију да остварим добар резултат овде, у Аустралији - истакао је Ђоковић.

Српски тенисер је признао да је био изазов уклопити очинство и тенис, али да је Швајцарац Роџер Федерер доказ да неко мора да трпи или можда успори.

- Роџер је одличан пример некога ко је направио прави баланс између приватног и професионалног живота. И даље игра на највишем нивоу у нашем спорту, а уз то је и отац четворо деце. Имам само једно дете и знам колику ми радост доноси то што сам отац, а и играм тенис у исто време. Због тога имам нову мотивацију, нову инспирацију, и надам се да ће једног дана син моћи да дође да гледа моје мечеве, да тапше и подржи ме. То је једна од мојих жеља - нагласио је Новак.

Он је рекао да ужива у сваком тренутку који проведе са Стефаном и супругом Јеленом.

- То вам даје перспективу. У професионалном спорту какав је тенис, који је веома захтеван, понекад вас занесу путовања, играње турнира и помислите да је то једино што имате у животу. Онда се остварите као отац, породичан човек и схватите да ништа не може да се пореди са тим. Имате и успоне и падове, очигледно, није лако, јер је то велика одговорност. Али, то је без сумње најбоља ствар која се десила мојој жени и мени и то је круна наше љубави и везе која траје више од девет година. Гледати малог дечака како расте и напредује из недеље у недељу, његове реакције и осмехе, то су дивне ствари у животу - казао је српски тенисер.

На листи носилаца послије Ђоковића слиједе Роџер Федерер, Рафаел Надал, Станислас Вавринка, Кеи Нишикори, Енди Мареј и Томаш Бердих, а прву десеторицу комплетирају Милош Раонић, Давид Ферер и Григор Димитров.

У женској конкуренцији за првог носиоца постављена је Серена Вилијамс која је пет пута подизала побједнички пехар. У складу са својом позицијом на WTA листи Ана Ивановић постављена је за петог носиоца, док је Јелена Јанковић 15. костурашица. Поред Вилијамсове за носиоце су постављене Марија Шарапова, Симона Халеп, Петра Квитова, Агњешка Радванска, Ежени Бушар, Каролина Вознијацки, Ангелика Кербер и Јекатерина Макарова. Занимљиво, међу носиоцима нема Викторије Азаренка, шампионке из 2012. и 2013. године, пошто је имала проблема са повредама прошле године. Код српских тенисерки, сигурно је учешће Бојане Јовановски и Александре Крунић. Аустралијен опен почиње 19. јануара, а жријеб ће бити обављен у петак.

Промоција филма

На гала свечаности Ђоковић је промовисао документарни спот о свом животу, који је урадио у сарадњи са познатом винаријом "Џејкобс Крик".

- Овај документарац је део серије чији циљ је да инспирише друге који желе да постану професионални спортисти. Приказује препреке са којима сам се суочавао на путу ка светском трону. Има ту разних детаља, а издвојио бих моменат када сам због снимања посетио кућу Јелене Генчић, која је преминула пре две године. Без ње ту, није ми било лако, наврле су емоције. Али драго ми је што сам се вратио у те дане детињства, успомена... То ми је помогло да постанем ово што сам данас - рекао је Ђоковић.

Квоте

Према кладионици "Ладброкес-у" српски тенисер  је фаворит за освајање титуле

Новак Ђоковић - 2,00

Роџер Федерер - 6,00

Енди Мареј - 8,00

Рафаел Надал - 9,00

Станислас Вавринка - 15,00

Кеи Нишикори - 15,00

Григор Димитров - 21

Томаш Бердих - 41

Милош Раонић - 51

Хуан Мартин дел Потро - 67

Ник Кирјиос - 67

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана