Новак Ђоковић: Душу, ум и тијело дајем за своје циљеве

Агенције
Новак Ђоковић: Душу, ум и тијело дајем за своје циљеве

Шангај - Први тенисер свијета Новак Ђоковић оправдао је очекивања и тријумфовао на турниру у Токију на којем је играо по први пут те са нових 500 бодова колико-толико учврстио предност у односу на Рафаела Надала иако је јасно да ће се на посљедња три турнира кројити сами врх АТП листе.

Побједа у Јапану свакако је додатна инјекција самопоуздања пред старт мастерса у Шангају на којем ће у другом колу играти са Денисом Шаповаловим сутра ујутру. Ђоковић у Кини брани титулу, а потом финале мастерса у Паризу те финале завршног мастерса у Лондону.

Није крио задовољство послије побједе у Јапану, а посебно је значајно што није имао никаквих проблема са раменом због којег је морао да се повуче са УС опена.

- Нисам испустио ни сет, одиграо сам фантастичан турнир. Сва моја искуства у Токију, како на терену тако и ван њега, била су позитивна. Осећам велико самопоуздање за мастерс у Шангају. Надам се да ћу сезону завршити у великом стилу - рекао је Ђоковић.

Он је јуче почео 272. седмицу на врху АТП листе и све је ближи престизању свог дјечачког идола Пита Сампраса који је сада 14 корака испред.

Ипак, тренутно му је у фокусу да по шести пут годину заврши као први рекет свијета. Српски ас је освајањем турнира у Токију обезбиједио да сигурно још двије седмице буде лидер, а само ако се неко чудо деси неће бити и три. Све остало је тешко прогнозирати, јер Ђоковић брани 2.600 бодова до краја сезоне, а Надал ниједан. 

- Играм тенис целог живота, професионалац сам више од 15 година и планирам да играм још много година. Надам се да ћу бити здрав и да ћу душу, ум и тело дати да остварим своје циљеве. Главни извор инспирације стиже изнутра. Играте турнир и играте меч, али то је свега десет до 20 одсто тениске године. Све остало је вежбање, тренинг. - рекао је је Ђоковић.

- Морате да имате мотивацију на дневној бази, нешто што вас води и покреће, што ће учинити да на терен изађете инспирисани и да играте добар тенис. Поштујем када људи кажу да се ради напорно, али ја сам више за то да се уз тај напоран рад види и тај позитиван приступ, да је видљиво да уживате у тенису. - додао је Ђоковић.

Јуче није било помјерања на АТП листи у првих десет. Иза Ђоковића и Надала су Роџер Федерер, Данил Медведев, Доминик Тим, Александар Зверев, Стефанос Циципас, Кеи Нишикори, Карен Хачанов и Роберто Баутиста Агут. Од српских тенисера Душан Лајовић је склизнуо за два мјеста (31. позиција), Ласло Ђере се попео за два (39), Миомир Кецмановић је напредовао за корак (50), док је Филип Крајиновић пао за 11 позиција па је 60. играч свијета.

 

Шаповалов оптимиста

Канадски тенисер Денис Шаповалов увјерен је да има шансе да побиједи најбољег играча свијета Новака Ђоковића у другом колу турнира у Шангају.

Он је на старту савладао Френсиса Тијафоа са 6:4, 6:2.

- Победио ме је два пута, тако да нећу имати шта да изгубим. Изаћи ћу на терен и уживати. Даћу све од себе. Биће тешко, али играм добро и мислим да имам шансу да га побиједим - рекао је Шаповалов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана