Новак 25. пут бољи од Бердиха

Б92
Новак 25. пут бољи од Бердиха

Новак Ђоковић се пласирао у полуфинале Роџерс купа у Торонту, побједом над Томашом Бердихом резултатом 7:6 (6), 6:4.

Наредни ривал биће му Француз Гаел Монфис.

Ово није био најбољји Ђоковићев меч, доста га је мучио сервис (први 49%), али је упркос томе показао класу у тренуцима када је требало да дода гас. У комбинацији са Бердиховом склоношћу да потпуно испадне из ритма када би требало да је сталожен, то је српском тенисеру донијело чак 25. побједу над ривалом, 12. у низу.

Новак је на старту изгледао расположеније од противника, а када је стигао до брејка за 4:2, дјеловало је као да ће да без муке "одради" меч и брзо оде на одмор пред полуфинални окршај.

Ипак, када се сервира испод педесет одсто, а Бердих стигне да ухвати неколико жестоких форхенда, онда ствари не иду тако глатко.

Чех је успио да потпуно преокрене и резултат и ситуацију на терену, а зачудо га није дестабилизовао ни низ од три потпуно непотребно испуштена поена у тај-брејку за Новакових 3:1.

Ђоковић је у том дијелу меча био спорији него обично и Бердих је прилично лако стигао до "малог преокрета" и три сет лопте. Међутим, ни то му није било довољно.

Буквално је вратио Новака у меч, а најбољи тенисер свијета, без обзира на то како у том тренутку игра, такву прилику ријетко пропушта - 7:6 (6).

У другом сету је све изгледало онако како су многи замишљали читав ток дуела.

Брз брејк Ђоковића за 2:1, једна ситуација која је избацила Бердиха из такта, а затим рутинска завршница за 6:4 и 2:0 за мање од два сата игре.

Новак ће у полуфиналу играти против Гаела Монфиса, који је савладао Милоша Раонића са 6:4, 6:4. Тај меч је на програму у ноћи између суботе и недјеље, око 4 часа.

Претходно ће у другом полуфиналу играти Кеи Нишикори и Стан Вавринка, након побједа над Григором Димитровим (6:3, 3:6, 6:2), односно Кевином Андерсоном (6:1, 6:3).

Роџерс куп почео је у понедјељак и игра се за наградни фонд од 4.691.730 долара.

Овај турнир Мастерс серије је посљедња провјера за Ђоковића пред Олимпијске игре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана