Нова превирања у приједорском Рудару: Отишао предсједник и Управни одбор

Н. Ђ.
Нова превирања у приједорском Рудару: Отишао предсједник и Управни одбор

Приједор - Доскорашњи премијерлигаш Рудар Приједор остао је без предсједника Бранислава Роквића и Управног одбора који су поднијели оставке.

Роквић се на тој функцији налазио посљедњих пет мјесеци, али и у периоду од 2007. до 2011. године.

- На сједници на којој сам намјеравао да поднесем извјештај о протеклом раду клуба и финансијски извјештај, од девет чланова УО, појавила су се четворица, а преосталих пет је, оглашавајући се при томе и у јавности, послало допис да не желе више да буду у руководству клуба. Разлог је, колико сам их схватио, ситуација у вези са изборима у ГФС Приједор. Постојала је могућност реизбора нових људи на њихова мјеста, али како их нисам ни довео, нисам хтио ни да се даље бавим тим стварима -  рекао је Роквић.

О одласку је обавијестио предсједника Скупштине Огњена Хрњака, који најављује да ће 33 члана највишег сазива засједати у петак, 10. јуна, када ће, очекује се, бити именовани нови предсједник клуба и Управни одбор.

- У овако нездравој атмосфери није било смисла више радити. Уз све то оставку сам сматрао моралним чином, јер смо испали из премијерлигашке конкуренције. Надам се да ће Рудар Приједор наћи начина да пронађе најбољи пут у будућност - истакао је Роквић и додао да директор Вукашин Ђаковић и спортски директор Стојан Јањетовић остају на својим функцијама, јер су професионално запослени у клубу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана