Нова појачања у Борцу: Доведена десеторица, чекају се штопер и бек

Данијел Радујковић
Нова појачања у Борцу: Доведена десеторица, чекају се штопер и бек

Бањалука - Никада активнији прелазни рок у Фудбалском клубу Борац настављен је јуче када су једногодишње уговоре потписали Огњен Шкорић и Горан Вуклиш, а од најављеног доласка првотимца Бајерна из Минхена Николе Јелисића неће бити ништа.

Борац је током зиме довео чак десет фудбалера, а прије Шкорића и Вуклиша црвено-плаву опрему задужили су Борис Распудић, Дарко Малетић, Владан Милосављев, Филип Ристовски, Милош Дујаковић, Дејан Поповић, Армандо Манце и Владимир Ђилас. Међутим, како је најавио спортски директор клуба Бранимир Тулић ту није крај са појачањима.

- Прелазни рок није завршен, радимо на довођењу још једног штопера, да појачамо конкуренцију на тој позицији, као и на позицији лијевог бека. Имамо згуснут календар, не дај боже повреда или картона па ћемо морати вршити ротације. Вуклиш је дијете Бањалуке, а промијенио је доста клубова у Црној Гори. Мислим да смо са њим направили прави потез. Он ће се са Браниславом Ружићем борити за минуте на голу. Што се тиче Шкорића он је својевремено играо у Доњем Срему и још више ће нам појачати конкуренцију у тиму. Тренер ће имати слатке муке да изабере првих 11 - казао је Тулић.

Најављено велико појачање из Б тима минхенског Бајерн Никола Јелисић ипак неће доћи у Борац. Некада млади репрезентативац БиХ се није успио договорити са управом Бањалучана.

- Нисмо нашли заједнички језик и он неће доћи у Борац - кратко је прокоментарисао директор Борца Роберт Зрилић и тако отклонио све сумње око његовог ангажмана.

Борац је мислио и на свој подмладак па су јуниори Стефан Пуповац (голман, 1998), Бранко Трнинић (штопер, 1997), Огњен Петровић (лијеви бек, 1997) и Милош Кукић (нападач, 1998) потписали стипендијске уговоре, а како су рекли у клубу то им је награда за одличне игре у јуниорском тиму са којим су завршили на другом мјесту у протеклој полусезони.

- Амбиција сваког дјечака у омладинском тиму Борца је да добије прилику у првом тиму и да тиме докаже добар рад у јуниорима. Срећан сам што ми се пружила таква прилика и добијамо утисак да клуб озбиљно рачуна на нас у наредном периоду - рекао је Пуповац.

Сви играчи, укључујући нова појачања и омладинце (сем Кукића који остаје на рехабилитацији) рано јутрос отишли су за Медулин гдје ће обавити други дио припрема. Тамо ће одиграти пет пријатељских утакмица и то са: Медулином (6. фебруара), Ебералом (9. 2.), Хорном (10. 2.), Копром (13. 2.) и највјероватније Олимпијом (16. 2.) Генерална проба биће 20. фебруара када ће "црвено-плави" играти против Текстилца у Бањалуци.

Петарда Борца

У првој контролној утакмици одиграној у Крупи на Врбасу фудбалери Борца побиједили су бањалучки БСК резултатом 5:0. Екипа тренера Александра Јањића повела је голом Дејана Поповића у деветом минуту да би Ајдин Реџић повисио на 2:0 у 27. Пред крај првог полувремена, у 41. минуту, међу стријелце се уписао Лазар Марјановић и са тим резултатом отишло се на велики одмор. Голом Огњена Шкорића у 70. минуту Борац је повео са 4:0, да би коначан резултат поставио Немања Видовић у 89. минуту утакмице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана