Норвежанке опет на крову Европе, Црногорке четврте

Агенције
Норвежанке опет на крову Европе, Црногорке четврте

Норвешке рукометашице нове су шампионке Европе, пошто су у финалу Европског првенства у Мађарској и Хрватској

Норвежанке су тако на крову ’Старог континента’ наслиједиле Црногорке, а уједно су освојиле пету титулу у посљедњих 11 година, а шесту укупно.

Једини шампионат на којем селекција Норвешке није била шампион од 2004. године одржан је прије двије године у Србији, када је поражена од Црне Горе са 34:31 послије продужетака.

Норвежанке су се такође постарале и да се број освајача Европског првенства не прошири на четири, пошто су поред њих до сада златне биле само Данкиње три пута и Црногорке и Мађарице по једном.

У борби за титулу у дворани „Ласло Пап“ у Будимпешти, Норвежанке и Шпанкиње су водиле велику борбу. Прво полувријеме репрезентација Шпаније је добила са 12:10, а потом су се Норвежанке пробудиле и одржавале предност. У самој завршници су ривалке успијеле да им приђу на само један гол заостатка, али су бољом завршницом Норвежанке отклониле сумњу.

Најбоља у тиму Норвешке била је Коренова са десет голова, Меркова је додала седам, а Солбергова три. У редовима Шпаније, Пења је имала десет голова, а Мартинова и Кабралова по четири.

У борби за бронзу, репрезентација Шведске је побједила Црну Гору са 25:23.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана