Норвежани пале атмосферу пред бараж са Србијом: “Орлови” играју прљаво

Дејан Марић
Норвежани пале атмосферу пред бараж са Србијом: “Орлови” играју прљаво

ОСЛО - Норвешка фудбалска јавност пали атмосферу пред сутрашњи окршај баража за Евро 2020. против Србије, уз поруку да “орлови” играју прљаво и служе се триковима.

 

 

Срби се плаше Ерлинга Халанда, али и Норвежани страхују од српског државног тима. Имају Скандинавци убојит напад, предност домаћег терена и бојазан пред прву велику утакмицу ове генерације. Рашириле су им се зјенице пред долазак изабраника Љубише Тумбаковића у Осло. Толико да јавност, медији, па чак и селектор Ларс Лагербек и најбољи играч тима, истичу да им је највећа бојазан да не насједну на, како они кажу, трикове гостију.

На шта тачно мисле Норвежани нису рекли, али изгледа да им није свеједно што ће морати на “орлове” у полуфиналу баража Лиге нација, на претпосљедњој степеници до првенства Европе. Да им на мегдан излазе Шпанци или Италијани, склони ваљању по терену, свађама, штипању, гурању, свему што одудара од фер-плеја, па хајде, али овако дјелује да домаћин помало вјештачки тражи начин да психолошки уздрма ривала.

У разговору са Лагербеком и Халандом тамошњи новинари су неколико пута инсистирали на томе да “Срби играју прљаво, служе се триковима, склони су провокацијама”.

- Без публике ће бити теже него иначе. Откако нема навијача на стадионима, судије могу да чују све што играчи причају, број жутих картона драстично се повећао у посљедње вријеме. Ако и буде нешто, морамо да се припремимо, будемо изузетно дисциплиновани - смирено је узвратио Швеђанин на клупи Норвешке Ларс Лагербек.

Искусни стручњак увјерава да је домаћин спреман на све. Посебно њихова највећа узданица Ерлинг Халанд, који је из седмице у седмицу мета штопера у Бундеслиги и без проблема излази с њима на крај, иако су, примјера ради, фудбалери Аугзбурга прије десетак дана користили разне начине да га избаце из ритма.

- На том мечу се видјело колико је Халанд искусан и смирен, издржао је контакт са ривалом и био тотално хладан, није му узвратио, иако је испровоциран - додао је Лагербек.

Остаје дилема шта су Норвежани мислили под “прљавштином”, описујући тако понашање српских репрезентативаца, међутим, изгледа да то не дотиче Ерлинга Халанда.

- Биће занимљива и тешка утакмица. Са доста дуела, али се не бојим прљаве игре. Још нисам посветио максималну пажњу противнику, вјероватно ћу у ова два дана озбиљније приступити анализи директних чувара. Увијек може нешто да се научи гледањем снимака - додао је снажни нападач, уз Александра Серлота највећа пријетња “орловима”.

Тренинг па лет

Фудбалери Србије имали су један тренинг по окупљању у Старој Пазови, након чега су кренули пут Осла. Јуче послијеподне су одлетјели у норвешку престоницу, гдје их сутра навече очекује најважнија овогодишња битка, бараж за одлазак на Евро 2020. У случају побједе, “орлови” би у новембру играли у Београду са бољим из дуела Шкотска - Израел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана