Ноле скупља паре са Икером и Рафом

Агенције
Ноле скупља паре са Икером и Рафом

МАДРИД - Најбољи тенисер планете Новак Ђоковић, заједно са великим свјетским звијездама, учествоваће у хуманитарном дану 1. маја пред четврти мастерс сезоне који ће се играти у Мадриду.

Познате личности као што су Ђоковић, Енди Мареј, Рафаел Надал, Серена Вилијамс, фудбалер Икер Касиљас, кошаркаш Руди Фернандез, глумица Елса Патаки и многи други учествоваће у различитим изазовима који за циљ имају забаву и скупљање новца у племените сврхе. Свако ће одрадити свој дио како би се скупило што више пара за три хуманитарне фондације, Ђоковићеву, Серенину и фонд Елсе Патаки.

- За нас је веома важно да најбољи тенисер и најбоља тенисерка на свијету имају тако посебну улогу на турниру. Њихова посвећеност показује и њихову хуману страну које људи нису свјесни. Увјерен сам да ће сви уживати - рекао је директор турнира Маноло Сантана.

Иначе, Ђоковић се тренутно ментално и физички спрема за четврти мастерсе сезоне који стартује 3. маја, док ће се жријеб одржати два дана раније. Новак је имао паклен ритам претходних мјесец и по када је играо три мастерса, на којима је освајао титуле. Током ових турнира доста се истрошио, и ментално и физички. Зато је паузу до Мадрида искористио за одмор у природи.

- Опоравак ума, тела и духа у природи. Наше тело увек тражи једноставност. Уживам у кратком предаху с породицом. Видимо се ускоро на терену - написао је Ђоковић на свом “Фејсбук” профилу, уз постављени видео како ужива у природи.

Тесла

Ђоковић се обратио писмом свјетским научницима који ће бити на Конгресу у Београду под именом “Никола Тесла” истакавши да треба да слиједе Теслину визију вриједности.

- Жао ми је што су заслуге и признања током његовог живота биле мање него што је заслужио. Волео је цео свет и желео је да људи имају приступа његовим открићима. Када су га питали да ли је љут на људе што су му украли неке идеје, Тесла је рекао да није већ да му је жао што ти људи нису имали своје идеје. Теслина порука је да су три ствари битне: питање хране, којом енергијом нахранити гладне, како уништити енергију зла и патње у којима пролази човеков живот и питање суштине светлости у космосу - написао је Новак у писму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана