Његош Сикираш, нови кошаркаш бањалучког тима, за “Глас Српске”: Ресетујем каријеру у Борцу

Милан Зубовић
Његош Сикираш, нови кошаркаш бањалучког тима, за “Глас Српске”: Ресетујем каријеру у Борцу

БАЊАЛУКА - Долазак Његоша Сикираша у Борац изазвао је велику пажњу кошаркашке јавности у Бањалуци.

Послије осам година проведених у иностранству током којих је промијенио неколико клубова враћа се са једном жељом - да покрене каријеру која је годинама стагнирала. Долазак у Борац не види као корак назад већ као позитиван помак.

- Посљедње четири године провео сам као члан Фуенлабраде, екипе из предграђа Мадрида, и слободно могу да кажем да моја каријера није ишла очекиваним путем. Сада је дошао тренутак да ресетујем каријеру и кренем у правом смјеру, оном којег сам очекивао раније. Неко ће рећи да овај потаз степеница ниже за мене, али ја то не видим тако већ доживљавам као корак напријед - изјавио је Сикираш за “Глас Српске”.

Младићу из Пала ово је први клуб у родној држави и пред домаћим навијачима.

- Ето занимљиво је да је дошао и тај тренутак па ћу заиграти у домаћем клубу тако да ми је веома драго због тога. Биће ми лако да се уклопим са нашим људима, јер знам колико воле и цијене кошарку. Одлучио сам се за долазак јер Борац има традицију, људи га воле и позитивно се изјашњавају о њему те знам да ћу имати добре услове. Био сам у контакту са предсједником клуба Миланом Ђајићем након чега сам се лако одлучио на овај корак. Свиђа ми се стабилност клуба као и амбиције да нападнемо врх Друге АБА лиге и Лиге БиХ. Долазак у Борац сматрам као добар потез да вратим сениорске минуте - истакао је Сикираш.

Прошле сезоне Борац је заузео треће мјесто на табели као дебитант у Другој АБА лиги док је испао у четвртфиналу доигравања од Подгорице. Утакмице у другом разреду регионалног такмичења није много пратио протеклих сезона.

- Искрен да будем, слабије сам пратио, али сам много тога доброг чуо од другова који играју то такмичење. Причали су ми да је веома квалитетна те да расте из године у годину. Драго ми је због тога и ту сам да оставим дубљи траг. Имам добар осјећај на почетку свега овог и вјерујем да ће све бити добро. Не занимају ме коментари да сам као направио корак назад и доказаћу да нисам - рекао је Сикираш који покрива позиције ниског крила и крилног центра.

Још као дјечак придружио се бијељинској Будућности и тренеру Дарију Чојићу одакле га је пут водио у италијанску Стела Азуру.

- Након само мјесец тренирања на Палама отишао сам код Дарија, а од њега у Стела Азуру гдје сам провео три године. Тај период памтим по томе јер сам током њега правио успјехе, како са екипом тако и са репрезентацијом БиХ. Послије је дошла сарадња са Фуенлабрадом која ме често слала на позајмице што је сваки пут значило ново уклапање у тим па нисам успио да покажем све што знам. Искрено, тек сада са ове временске дистанце свјестан сам да то није био прави пут за мене, док долазак у Борац видим као праву ствар - нагласио је Сикираш.

Зна шта је му је недостајало да се покаже у правом свјетлу.

- Свима је познато да је прва лига Шпаније најјача на свијету и јако мало грешака смијеш направити које ће неко толерисати. Тамо једноставно нема лошег играча у цијелој лиги тако да нисам имао простора за усавршавање. Мислим да је то био превелик корак у том тренутку. Требало је да идем степеницу по степеницу. Немам много година, вјерујем да се могу вратити на прави пут и сада ћу ићи постепено - рекао је Сикираш.

Бизнис

Поред Фуенлабраде у Шпанији је још играо за Хетафе, Обилу, Тормес, Пејшегалего и Мелилу који наступају у другој и трећој лиги па може да повуче линију између тих такмичења.

- Не познајем још Другу АБА лигу, али вјерујем да је на приближном нивоу као Друга лига Шпаније у којој игра велики број ветерана са искуством из Прве лиге. У Шпанији је све више бизниса, а све мање спорта па је другачији и приступ играчима којима они који би то требало не улијевају много самопоуздања да раде даље. Знам да ситуација није таква овдје тако да је то један од разлога доласка - казао је Сикираш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана